Zie het moederschap voor wat het echt is.

17 mei 2021 | 0 Reacties

Ik wil je vandaag iets belangrijks zeggen. Iets kleins, maar ZO belangrijks.

Je bent oke. Jij bent HELEMAAL oke.

Jij, met al je plussen en al je minnen. Je mooie en onhandige kanten. Je gaves en je gekkigheden.

Jij, die het meestal heel goed weet, en soms helemaal niet.

Jij, die moeder die haar benen uit haar lijf rent voor haar kinderen. Ze alles geeft wat ze nodig hebben, maar zich toch af en toe afvraagt of het niet beter moet. Of je niet toch nóg meer moet geven. 

Jij, met je grote plannen, je mooie dromen, waarvan je je soms afvraagt hoe je die toch ooit waar kunt maken met een jong gezin en kinderen die je dag en nacht nodig hebben. 

Jij, die je hart soms in je keel voelt bonzen, wiens ademhaling iets te vaak iets te snel gaat. Omdat je iets te veel haast hebt en veel te weinig tijd voor rust en ontspanning.

Jij, wiens liefde voor je kinderen zo groot is dat je jezelf soms vergeet.

Jij, die je afvraagt hoe je nog jezelf kunt zijn. Hoe je nog echt voor jezelf kunt zorgen en kiezen, nu er kinderen zijn die compleet afhankelijk van je zijn.

Jij, die de dingen zo graag goed doet. Vooral voor je kinderen. Maar die ook uitgeput raakt van steeds het uiterste van jezelf verlangen.

Jij, die precies weet welke mama je wilt zijn en die toch niet altijd bent.

Jij, die zo goed weet wat je kinderen nodig hebben en ze dat toch niet altijd geeft. Omdat je het soms gewoon even niet in je hebt.

Jij bent oke.

Het is oke om het af en toe even niet te weten.

Het is oke om het soms wel te weten maar niet te kunnen.

Het is oke om het wel te kunnen maar gewoon een dagje niet te willen.

Moeder zijn is pittig. Moeder zijn vraagt wat niks anders van je vraagt.

Moeder zijn raakt je op alles wat er maar te raken valt.

Het raakt je in je ziel. Laat je zien hoe magisch mooi het leven is.

Het raakt je in je hart. Laat je ontploffen van liefde.

Het raakt je in je valkuilen. Doet je weglopen bij jezelf.

Het raakt je in je pijn. Doet je soms ontploffen van woede, wanhoop of verdriet.

Het hoort erbij. Het maakt het moederschap tot een van de mooiste, meest intense dingen die er bestaan in dit leven. 

Zie het moederschap voor wat het echt is.

Niet als iets dat je al moet kunnen.

Maar als iets dat je mag leren, elke dag opnieuw.

Niet als iets om perfect te moeten kunnen.

Maar als een prachtige reis, waarin je mag groeien.

Zie het moederschap niet als jouw kans om jezelf volledig aan de kant te zetten en nooit meer iets uit het leven te halen. Omdat je dan onbewust al die last bij je kinderen dumpt. 

Zie het moederschap voor wat het echt is. Jouw kans om te groeien. Om te worden wie je diep van binnen bent.

Niets in dit leven is zo’n grote leerschool als het moederschap. Het laat je feilloos zien waar jij nog kunt leren, kunt ontdekken en kunt groeien. Nog meer te worden van wie je diep van binnen bent.

Het is ook jouw kans om te gaan zien, voelen en ervaren dat je oke bent. Helemaal oke.

Dat je een mooi mens bent, los van alles wat je doet.

Dat je de moeite waard bent, nog voor je iets gedaan hebt.

Dat het fijn is dat jij er bent. Om wie jij bent.

Kijk je dochter in haar ogen. Kijk je zoon maar in zijn ogen.

Wat zie je als je door die ogen naar jezelf kijkt?

Dan zie je liefde. Van jou voor hen. Van hen voor jou.

Voor jouw kinderen ben jij al af. 

Hoef jij niets te doen, te zijn of te presteren, voor je de allerliefste moeder bent die er bestaat.

Zie jezelf door de ogen van je kind. En besef je dat je oke bent. Gewoon om wie je bent. Perfect imperfect. Goed en waardevol PRECIES zoals je bent.

Dat is wat je kind ziet in jou. 

De vraag is: zie jij het ook?

Ik hoop het.

Wil je me dat hieronder laten weten?

Ik wens je een prachtige dag!

Liefs,

Diane

PS. Voelen dat je oke bent, is een van de allerbelangrijkste dingen die je kunt doen voor jezelf. Zeker als moeder, omdat je daarmee je kinderen kunt laten zien en voelen dat ook zij helemaal oke zijn zoals ze zijn. Als jij voelt dat je de moeite waard bent, laat je hen voelen dat zij ook de moeite waard zijn. Als jij voelt dat je de moeite waard bent, dan ga je goed voor jezelf zorgen. Geef je jezelf wat je nodig hebt. Ben je lief voor jezelf, in plaats van streng. Durf je de dingen te doen in je leven die je diep van binnen graag wilt doen. Omdat de liefde voor jezelf, sterker is dan de angst dat het mislukt. 

Voelen dat je oke bent, is essentieel in het moederschap en essentieel in je leven. Weet je dat ik gelijk heb, maar kun je het nog niet zo voelen bij jezelf? Laat mij je dan helpen? Vraag een gratis Reconnection Call aan zodat ik je kan laten voelen dat je helemaal oke bent zoals je bent en ik je kan laten zien hoe het komt dat je dat nog niet altijd zo ervaart. Gratis en zonder voorwaarden. Stuur me een reply op deze mail als jij voelt dat deze Call voor jou is.

PPS. In september begint een nieuwe ronde van mijn groepsprogramma Mama’s Deep Dive. Hét programma voor moeders die verlangen naar echte ontspanning, diepe rust en een veel sterkere verbinding met zichzelf én hun kinderen. Moeders die voelen dat ze veel meer kunnen zijn dan ze nu zijn, maar geen idee hebben hoe. Moeders die willen groeien, zichzelf op een diep niveau willen leren kennen en die willen ervaren wat er gebeurt als je echt voor jezelf én voor je gezin gaat kiezen. Moeders die hun intuitie willen ontdekken én inzetten. Die hun leven vanuit rust willen leren leven, omdat ze weten dat juist daar de magie begint. Voel je nu al dat dit iets voor jou kan zijn? Stuur me dan even een berichtje, dan stuur ik jouw als eerste alle info op.

Volg mij op
Facebook

Volg mij op Instagram

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?  Is het de verantwoordelijkheid? Is het de zooi in huis en de altijd volle wasmand? Is het de eenzaamheid, omdat je je beste vriendinnen niet meer zo vaak ziet als...

In het moederschap is er geen one size, fits all.

'Ik wil het zo graag goed doen’, zei ze. En in alles wat iemand tegen me zegt over hoe ik moeder ben, hoor ik ‘Je doet het niet goed’.  Als ik zeg dat ik 32 uur per week werk, Is er altijd wel iemand die zegt dat dat veel te veel is voor een moeder. Dat het slecht is...

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn lief met de kinders gaat doen, klinkt er gejuich. Ze hebben er zin in. Gaan in de meewerkstand want ze willen zo snel...

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Daar ligt hij, mijn lieve baby van 13 dagen oud. Volgeplakt met stickers en snoertjes. Gekoppeld aan de monitor. “Als er iets gebeurt, dan zien we dat meteen, mevrouw. Dus ga maar rustig slapen. Je hebt je rust hard nodig.” Maar hoe ga je slapen als je ienieminie...

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Een slordige 12 jaar geleden belandde ik in een burn-out. Als donderslag bij heldere hemel. Voor mij dan. Mijn beste vrienden hadden het van mijlenver aan zien komen. Hadden me zelfs gewaarschuwd. Vaak gevraagd of het wel goed ging. Of ik niet eens moest ontspannen....

Download gratis
mijn e-book

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!