Wist je dat je altijd een keuze hebt?

20 april 2021 | 0 Reacties

Daar kwam hij hoor. Met een twinkeling in zijn ogen, net iets te snel de speeltuin in lopen. Regelrecht op onze jongste zoon af. Die hem in zijn armen vloog. “Papa! Kijk mama, daar is papa!”

Vier dagen was hij weg, mijn lief. We misten hem, vooral de jongste vond het moeilijk te snappen waar papa ineens was.
Maar het moest. Papa was teveel papa geweest en te weinig zichzelf. Die moest opladen. Op adem komen. En vooral: tot zichzelf komen

Als je mijn mail van vorige week gelezen heb, dan weet je dat hij het eigenlijk niet wilde doen. Dat hij vond dat hij geen tijd had om voor zichzelf te zorgen. Dan weet je dat ik daar boos van werd. Omdat ik vind – nee, omdat ik in elke vezel van mijn lijf voel – dat voor jezelf zorgen MOET als je papa of mama bent. 

En dat we daar dús tijd voor hebben. Altijd.

Dus ging hij. Voor vier dagen het gezin uit. En kwam als een opgeladen, stralende, liefdevolle vader weer terug.

De kinderen hadden hem gemist. En hij hen. Ze knuffelden veel, die avond. Meer dan anders. Maar belangrijker nog: anders dan anders.

Ik zag mijn lief onze kinderen anders vasthouden. Hij keek anders naar ze. Hij sprak op een andere toon. 

Hij was er meer. Hij was er WEER.

Die vier dagen van huis hadden hem terug gebracht naar zichzelf. Hem de ruimte gegeven om terug te komen bij datgene wat voor hem het allerbelangrijkste is. Zichzelf. Zijn eigen ruimte. Zijn eigen tempo. Zijn eigen energie. 

En wauw, wat een verschil. Wat mij betreft maken we hier een maandelijks ritueel van. Dan zijn we hem elke maand 4 dagen kwijt, maar kunnen we die andere 26 dagen per maand echt genieten van zijn energie, zijn liefde en zijn hilarische humor.

Elke dag zie ik nog scherper hoe belangrijk het is om juist heel goed voor jezelf te zorgen, als papa of als mama. Ik zie het aan al die mama’s die ik mag begeleiden. De sleutel zit ALTIJD in het beter voor jezelf zorgen. Meer leven vanuit wie je echt bent, in plaats van vanuit je valkuilen.

Als het niet lekker loopt in je leven, dan heeft dat altijd een reden.  Bijna altijd zit die reden in jou. Trap je, zonder dat je het in de gaten hebt, in je eigen valkuil.

Richt je je teveel op het welzijn van anderen. En vergeet je jezelf.

Trap je veel te hard op het gaspedaal om al je to-do’s af te krijgen. En vergeet je de pauzes en de rust.

Werk je veel te hard omdat je alles perfect wilt doen, zowel in je werk als in je gezin. En vergeet je om plezier te hebben.

Wil je alles in je leven regisseren en onder controle te houden. En vergeet je te genieten.

Het leven is er niet om keihard te werken. Het leven is er niet om altijd maar moe te zijn. Het leven is er niet om jezelf doorheen te worstelen.

Lijkt soms wel zo, maar het blijkt nooit waar te zijn. Je hebt altijd een keuze. ALTIJD. Niks staat vast. Je kunt altijd bijsturen. Kiezen voor waar jij blij van wordt. Kiezen voor wat echt bij je past. Kiezen om te genieten van je leven, samen met je kinderen.

Mijn vriend trapte in zijn valkuil van heel goed voor anderen zorgen. Veel te weinig tijd nemen voor zichzelf en zijn eigen welzijn. Gelukkig kiest hij er nu voor om dat om te draaien. Om de valkuil niet zijn leven te laten beheersen.

Weet dat je altijd een keuze hebt. Geen enkele valkuil is zo sterk dat jij er niet van weg kunt blijven. 

In welke valkuil kom jij onbedoeld steeds weer terecht? Wil je dat hieronder met me delen? Zou ik superleuk vinden. Als je je mailadres erbij zet, krijg je van mij een persoonlijke tip over hoe je het voortaan anders kunt doen (je mailadres wordt niet openbaar, die kan ik alleen zien).

Liefs,
Diane

PS: Op 5 juni organiseer ik de allereerste One Day Mama Retreat. Een geheel verzorgde dag in het mooie Samaya, net ten zuiden van Utrecht. Een dag vol rust, yoga, meditatie, inzichten en verbinding met andere mama’s. Een dag helemaal voor jou alleen. Zodat je kunt opladen en op adem kunt komen, tussen al die drukke mamabedrijven door. Een dag weg van thuis, zodat je thuis kunt komen bij jezelf. Een must als jij nu te vaak het gevoel hebt dat je doodmoe bent, achter jezelf aan rent of je leven niet vanuit rust, plezier en voldoening leeft.

Boek voor 26 april hier je plekje (er zijn er nog maar 5!) en maak gebruik van het Early Bird tarief van 110 euro (in plaats van het standaard tarief van 135 euro). 

Volg mij op
Facebook

Volg mij op Instagram

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?  Is het de verantwoordelijkheid? Is het de zooi in huis en de altijd volle wasmand? Is het de eenzaamheid, omdat je je beste vriendinnen niet meer zo vaak ziet als...

In het moederschap is er geen one size, fits all.

'Ik wil het zo graag goed doen’, zei ze. En in alles wat iemand tegen me zegt over hoe ik moeder ben, hoor ik ‘Je doet het niet goed’.  Als ik zeg dat ik 32 uur per week werk, Is er altijd wel iemand die zegt dat dat veel te veel is voor een moeder. Dat het slecht is...

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn lief met de kinders gaat doen, klinkt er gejuich. Ze hebben er zin in. Gaan in de meewerkstand want ze willen zo snel...

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Daar ligt hij, mijn lieve baby van 13 dagen oud. Volgeplakt met stickers en snoertjes. Gekoppeld aan de monitor. “Als er iets gebeurt, dan zien we dat meteen, mevrouw. Dus ga maar rustig slapen. Je hebt je rust hard nodig.” Maar hoe ga je slapen als je ienieminie...

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Een slordige 12 jaar geleden belandde ik in een burn-out. Als donderslag bij heldere hemel. Voor mij dan. Mijn beste vrienden hadden het van mijlenver aan zien komen. Hadden me zelfs gewaarschuwd. Vaak gevraagd of het wel goed ging. Of ik niet eens moest ontspannen....

Download gratis
mijn e-book

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!