Je zoekt geen Vrije Tijd, mama. Wat je zoekt is Innerlijke Rust.

3 december 2020 | 0 Reacties

 

Ik wil gewoon rust.Gewoon eindelijk eens een keer echt rust.

Zoveel moeders die bij mij aankloppen zeggen bovenstaande woorden. In allerlei varianten, maar de essentie is dit: ik zoek rust.

En ik snap ze zo goed. Het moederschap is echt een pittige, ingewikkelde klus zo nu en dan. Een klus waar je heel moe van kunt worden. Altijd aan, altijd beschikbaar. En dan aan het einde van de dag helemaal leeg.

Veel van de moeders die zich bij mij melden, zeggen stiekem wel eens terug te verlangen naar de tijd dat de kinderen er nog niet waren. Toen hun vrije tijd nog van hun was.  Ze er nog uitgebreid op uit konden zonder met wie dan ook rekening te hoeven houden.

Doordeweeks spontaan uit eten. En dat dan elke week.

Op zaterdagavond wijn drinken met vriendinnen.

Zondag heerlijk uitslapen met hun lief, naar de late yogales of koffie drinken in de stad.

Op zondagmiddag naar het filmhuis voor de nieuwste tranentrekker.

Of juist het hele weekend onder een dekentje op de bank liggen met een goed boek of een slechte film (of andersom).

Vrije tijd was er om uit te rusten. Tot jezelf te komen. Zodat je daarna de week weer aankon.

Met de komst van de kinderen is het hele concept ‘vrije tijd’ veranderd. Van tot jezelf komen is niet zo maar meer sprake en voor sommigen is het weekend zelfs een tijd van “tanden op elkaar en wachten tot het voorbij is.” Omdat de rust ver te zoeken is in een huis vol wervelwindjes. De week is voor hen een lange, vermoeiende brei van doen-doen-doen geworden.

Herken je dat?  Dat het moederschap daardoor verdacht veel op non-stop hordelopen lijkt. Dat je gaat van uitdaging naar uitdaging zonder ooit eens uit te rusten.

Deze lieve moeders, die me komen vragen of ik ze wil helpen om weer rust te vinden in hun moederbestaan, verwelkom ik met open armen. Ik snap ze zo goed. Het is echt een klus, dat moeder zijn. Een klus die zo groot en intens is, dat je die rust JUIST nodig hebt. Omdat je anders compleet buiten jezelf raakt en daar wordt je geen leukere moeder van.

Maar weet je, ik help deze moeders niet met het vinden van rust in een glas wijn of in de bioscoop. Ik help ze zelfs niet met meer vrije tijd regelen voor zichzelf. Of meer me-time, zoals we dat tegenwoordig graag zeggen. Ik help ze om te gaan zien dat, met de juiste focus, elk moment van de dag me-time kan zijn. En dat je je kinderen daar niet mee tekort, maar juist een groot plezier doet.

Weet je, de rust waar we allemaal naar op zoek zijn, is innerlijke rust.

Echte rust is de rust van binnen. De rust van alles-is-goed, wat er ook om je heen gebeurt. Je kinderen kunnen er nog zo’n puinhoop van maken in de woonkamer, als jij rustig bent van binnen, dan is er niks aan de hand.

Dan moet je misschien zelfs stiekem een beetje glimlachen om al dat speelgoed dat door de kamer zwerft.

Dan knuffel je met kalmte en liefde je kind dat jouw zojuist nog STOMME MAMA noemde.

Dan staat het zweet je niet op de rug na een uurtje ochtendritueel met jouw liefdevolle kinderchaos.

Dan voelen al die ballen in de lucht niet als dingen die moeten maar als dingen waar je van geniet.

Innerlijke rust is de sleutel tot een heel gelukkig moederbestaan. Het is de sleutel tot genieten van je leven, wat er ook gebeurt. De sleutel tot een diepe band met je kinderen.

Moet je voor innerlijke rust het hele weekend voor jezelf hebben? Nope.

Moet je voor innerlijke rust, heel veel tijd voor jezelf hebben. Nope.

Is innerlijke rust er voor alle moeders, hoe druk je je leven ook ervaart nu? Yes.

Moet je daar iets voor doen? Yes.

Je moet leren waar je die rust kunt vinden. Hoe je in kunt tappen op die plek van rust die er ergens altijd is in jou. Mogelijk moet je ook wat rommel in jezelf opruimen, zodat er ruimte komt voor die rust.

Is dat moeilijk en veel gedoe? Helemaal niet.

Het is zelfs heel fijn. Of zoals één van de deelnemers van mijn programma Mama’s Deep Dive vorige week zei “Het voelt zoveel lichter!”

Dus lieve mama, als je nog eens snakt naar vrije tijd, draai het dan eens om en zeg tegen jezelf: “ik heb behoefte aan innerlijke rust.” En ga dat voor jezelf regelen. Want innerlijke rust kan er altijd zijn. Daar hoef je niet voor uit eten of aan de wijn. Geen idee hoe die innerlijke rust te vinden, laat mij je dan helpen. Download een van mijn freebies, meld je aan voor een online of live masterclass of stap gewoon meteen in bij een van mijn programma’s. 

Your future self will be grateful!

Volg mij op
Facebook

Volg mij op Instagram

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?  Is het de verantwoordelijkheid? Is het de zooi in huis en de altijd volle wasmand? Is het de eenzaamheid, omdat je je beste vriendinnen niet meer zo vaak ziet als...

In het moederschap is er geen one size, fits all.

'Ik wil het zo graag goed doen’, zei ze. En in alles wat iemand tegen me zegt over hoe ik moeder ben, hoor ik ‘Je doet het niet goed’.  Als ik zeg dat ik 32 uur per week werk, Is er altijd wel iemand die zegt dat dat veel te veel is voor een moeder. Dat het slecht is...

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn lief met de kinders gaat doen, klinkt er gejuich. Ze hebben er zin in. Gaan in de meewerkstand want ze willen zo snel...

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Daar ligt hij, mijn lieve baby van 13 dagen oud. Volgeplakt met stickers en snoertjes. Gekoppeld aan de monitor. “Als er iets gebeurt, dan zien we dat meteen, mevrouw. Dus ga maar rustig slapen. Je hebt je rust hard nodig.” Maar hoe ga je slapen als je ienieminie...

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Een slordige 12 jaar geleden belandde ik in een burn-out. Als donderslag bij heldere hemel. Voor mij dan. Mijn beste vrienden hadden het van mijlenver aan zien komen. Hadden me zelfs gewaarschuwd. Vaak gevraagd of het wel goed ging. Of ik niet eens moest ontspannen....

Download gratis
mijn e-book

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!