Trap jij vaak genoeg op de rem?

14 juni 2021 | 0 Reacties

Wat gebeurt er als je bij een auto alleen maar op het gaspedaal drukt? Niet eventjes, maar gedurende de hele rit. Gas, gas, gas. Niet remmen in een bocht. Niet remmen voor een stoplicht. Zelfs niet remmen als het motorlampje aanspringt. 

Geen goed plan, toch? 

Maar recipe for disaster.

Auto die uit de bocht vliegt. Auto die in de kreukels tegen een boom aan ligt. Auto die haar motor zo heeft uitgeput dat er helemaal niets meer gebeurt, als je de sleutel omdraait in het contact.

Geen mens haalt het in haar hoofd om altijd maar op het gaspedaal van haar auto te trappen. Dus WAAROM zijn we dan wel geneigd om altijd maar op ons eigen gaspedaal te duwen?

Wat maakt dat je doorgaat, als je lijf allang roept dat het moe is?

Wat zorgt ervoor dat je geen pauze neemt, als je hoofd voelt alsof er een steen in ligt? Of een prop watten.

Wat drijft je ertoe om altijd maar voor jan en alleman klaar te staan, terwijl je er zelf op leeg loopt?

Ons lichaam is niet bedoeld om altijd maar aan te staan. Om altijd in de actiestand te staan. Ons lichaam dient ons graag. Brengt ons overal naar toe. Ons lichaam draagt met liefde onze kinderen, van binnen en van buiten. Ons lichaam sjouwt de boodschappen die we halen om ons gezin te voeden. Ons lichaam blijft wakker voor ons, als wij ’s avonds “nog even” iets af willen maken. Ons lichaam zet zelfs graag een extra tandje bij als dat even nodig is.

Je lichaam doet graag wat je ervan vraagt. Maar vraag je niet teveel?

Want altijd maar in de actiestand zijn, is net als altijd op het gaspedaal van je auto trappen. En net als met die auto, gaat dat niet voor altijd goed. 

Altijd maar in de actiestand staan, altijd maar op AAN staan, geeft uiteindelijk mankementjes. Het lichaam wordt moe. Het gaat haperen. Je batterij laadt niet meer zo goed op door één nacht slaap. Je hoofd werkt niet meer lekker mee. Je voelt je onrustig. Komt niet meer tot rust, ook op momenten dat daar wel even tijd voor is.

Herken je je hierin? Dat je je niet voelt zoals je je zou willen voelen. Vaker moe dan je wilt. Onrustig. Slecht slapen. Weinig energie, zelfs als je net wakker bent. Misschien het gevoel dat het allemaal beter zou worden als je nou eindelijk maar eens echt tijd voor jezelf had. Tijd om tot rust te komen. Om op te laden. 

Maar dat je dan steeds tegen die muur aanloopt. Die muur die zegt: kan niet. De muur die zegt: nog zoveel te doen. De muur die stiekem fluistert: uitrusten doe je maar als de kinderen groter zijn. Of het huis uit. 

Maar even tussen jou en mij. Dat kan toch niet goed gaan? Als jij nog grofweg 15 jaar op het gaspedaal blijft trappen, dan gaan er toch dingen mis? Dan ga je je toch steeds slechter voelen?

Weet je, het lichaam is er echt wel goed in, in die actiestand. Maar dat is wel heel eenzijdig gebruik maken van je lichaam. Je gebruikt op deze manier maar één deel van je zenuwstelsel. Het andere deel – het deel dat jou en je lichaam weer in balans brengt – laat je links liggen. Terwijl daar je redding zit. 

Het lichaam heeft alles in zich. Actie en ontspanning. Rennen en stilstaan. Focus en rust. Doen en Zijn. Van alles willen en even helemaal niks.

Het lichaam is een wonderlijk ding dat heel goed weet hoe het in balans kan zijn. Als jij in de actie bent geweest, kan je lichaam zich weer herstellen. MITS jij het de kans geeft. Mits je tijd en ruimte maakt, zodat het lichaam haar ding kan doen.

Als je dit gaat begrijpen, dan wordt je mamaleven zoveel makkelijker. Dan hoef je ’s avonds niet meer uitgeput op de bank te ploffen. Dan hoef je niet meer uit te barsten tegen de mensen die je het allermeeste lief hebt, omdat je emmer veel te vol zit. Dan hoef je je niet meer door de dagen heen te slepen. Dan hoef je niet meer een hele dag met je kinderen vol te houden op een bijna lege batterij.

Als jij je lichaam de kans geeft, dan brengt het jou terug in balans. ALTIJD.

Maak gebruik van die prachtige functie. Hij zit er niet voor niets op. En weet je niet hoe, laat mij je dan helpen. Bijvoorbeeld door naar de volgende editie van de One Day Mama Retreat te komen.

Een hele dag voor jou. Jouw rust. Jouw ontspanning. Jouw tijd om jezelf weer eens te ontmoeten na al die drukte in je volle gezinsleven. Jouw moment om weer even te voelen hoe het met je gaat. Jezelf te geven wat je nodig hebt. Diep, heel diep, te ontspannen. Zodat je naar buiten loopt met het vertrouwen dat je het weer aankunt, dat mamaleven.

Afgelopen zaterdag was de allereerste editie van mijn One Day Mama Retreat en wat een succes was dat. Een zaal vol ontspannen koppies aan het einde van de dag. Alleen maar mooie en dankbare reacties. Alleen maar vrouwen die vroegen: ga je dit nog een keer doen?

Dus JA! Dit ga ik nog een keer doen. En wel op 25 september. Van 10u tot 16.30u laat ik je dieper ontspannen dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Laat ik je voelen wat er gebeurt als je echte tijd voor jezelf maakt. Geven we het lichaam de ruimte met yoga en de mind rust met meditatie en yoga nidra. Klinkt dat als muziek in de oren? Zorg dat je erbij bent. Klinkt dat als hokus pokus? No worries. Het enige dat ik doe is je de weg wijzen naar echte rust, diep in jezelf. Of beter gezegd nog: het enige wat ik doe is jouw lichaam werkelijk de kans geven om in standje RELAX te gaan. Zodat jouw lichaam zich kan herstellen en jij je heerlijk rustig voelt.

Klinkt als too good to be true? Snap ik. Maar lees de recensies hieronder. Ik kreeg er kippenvel van toen ik ze las en ik hoop dat ze jou laten zien wat er mogelijk is als jij jezelf deze dag gunt. 

Wil je erbij zijn op 25 september? Als je nu al een YES voelt, schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief. Dan zul je als één van de eersten meer informatie ontvangen.

Gun jezelf dit cadeau. Je weet dat je het nodig hebt. Want eerlijk, elke mama heeft het nodig om af en toe een dag op het allerdiepste niveau voor zichzelf te zorgen. 

Ik ontvang je met liefde in september.

Liefs,

Diane

De praktische details: 25 september. Van 10u tot 16.30u. All inclusive op een van de meest rustgevende plekken van Midden Nederland. 

PPS. En dan het allerbelangrijkste: de reviews van een aantal vrouwen die erbij waren. 

—————–

Wat was dit fijn! 
Sinds een klein jaartje ben ik mama, en in dat jaar heb ik nog nooit een dag echt voor mezelf genomen.  
Het kon wel, maar ik deed het niet. Als nieuwbakken mama én een ondernemer met een opbouwend bedrijf, een verbouwing en een heftig (medisch) jaar achter de rug werd het nu toch echt wel tijd.  
Ik zag de mail voorbijkomen en dacht eerst: ‘Nope. Geld aan mezelf uitgeven, én een hele dag voor mezelf? Kan niet, mag niet.‘. Maar juist deze belemmerende gedachte zorgde ervoor dat het ik het toch deed.  

En wat ben ik daar blij mee! 

Toen het zaterdagochtend was, kon ik zonder moeite mijn meisje bij haar papa laten, en ging ik op weg om echt rust te voelen. Rust kreeg ik! 
Het was zo heerlijk eens echt te kunnen ontspannen, om eens niet ‘aan’ te staan. Diane zorgde ervoor dat de sfeer relaxt was in een fantastische ambiance. Ik voelde me gelijk ontspannen en heel veilig om dit te mogen ervaren. Ik ging naar huis met een heel ontspannen gevoel, veel meer levend in het nu.

Dit was echt de energy-booster die ik zo broodnodig had. Het kaartje voor de volgende One Day Mama Retreat is al gekocht! 

Wieteke van Diggele – VA en moeder van baby Lou

————–

Ik reserveerde een ticket voor One Day Mama Retreat omdat ik, als vrouw en moeder, mezelf regelmatig voorbij loop en vooral vergeet in het stukje tijd voor mezelf en liefde voor mezelf. Alhoewel ik niet helemaal wist wat ik kon verwachten, ging ik erheen met het idee om echt even te ontspannen en tijd voor mezelf te nemen. Vanaf het eerste moment dat ik binnen stapte verdwenen eventuele spanningen die ik had en voelde ik me op mijn gemak. Dit had alles te maken met de locatie, maar zeker ook met de andere deelnemers en met Diane zelf. Zij straalt zo’n rust en openheid uit. Niets is gek, raar of vreemd. Je mag er helemaal jezelf zijn. Tijdens de oefeningen kon ik me echt ontspannen en alhoewel er ook bepaalde dingen los geweekt werden en er dus rijkelijk tranen vielen bij mij voelde het nooit als vervelend. Alles mocht er zijn.

Ik liep dus echt heel ontspannen de deur weer uit aan het einde van de dag en hoop dat ik bij de volgende Retreat er ook weer bij kan zijn.

Dit is iets wat ik mezelf echt regelmatig mag gunnen. En wat elke moeder zich eigenlijk mag gunnen. 

Nicole Adelaars – Instajuf en moeder van twee liefjes van 7 en 4

—————-

Een One Day Retreat, dat klinkt gewoon al hemels. En ik kan je zeggen, dat was het ook. Een dag volledig voor jezelf, met jezelf, in jezelf en toch samen. De begeleide meditaties en yoga oefeningen van Diane brengen geestelijk en lichamelijk volledige rust. Voor een chaotisch hoofd als dat van mij een verademing.

Tranen van dankbaarheid kwamen bij mij aan het einde van de ochtend naar boven. Innerlijke rust nam het over. En dat is uniek. Ik die altijd roept: ‘mediteren kan ik niet’… Diane heeft het tegendeel bewezen.

Elke mama, elke vrouw gun ik een dag als deze. En een begeleiding van Diane.

Salina v.d. Nieuwenhuizen – Structuurcoach en moeder van een 8-jarige knul

——-

Ik vond het een superfijne dag!

Dankjewel. Ik voelde me zo goed en ontspannen en heb voor het eerst weer heel goed geslapen dus ik ben je super-dankbaar voor de goede begeleiding. 

Anoniem – thuis met een burnout en moeder van twee liefjes

 

Volg mij op
Facebook

Volg mij op Instagram

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?  Is het de verantwoordelijkheid? Is het de zooi in huis en de altijd volle wasmand? Is het de eenzaamheid, omdat je je beste vriendinnen niet meer zo vaak ziet als...

In het moederschap is er geen one size, fits all.

'Ik wil het zo graag goed doen’, zei ze. En in alles wat iemand tegen me zegt over hoe ik moeder ben, hoor ik ‘Je doet het niet goed’.  Als ik zeg dat ik 32 uur per week werk, Is er altijd wel iemand die zegt dat dat veel te veel is voor een moeder. Dat het slecht is...

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn lief met de kinders gaat doen, klinkt er gejuich. Ze hebben er zin in. Gaan in de meewerkstand want ze willen zo snel...

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Daar ligt hij, mijn lieve baby van 13 dagen oud. Volgeplakt met stickers en snoertjes. Gekoppeld aan de monitor. “Als er iets gebeurt, dan zien we dat meteen, mevrouw. Dus ga maar rustig slapen. Je hebt je rust hard nodig.” Maar hoe ga je slapen als je ienieminie...

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Een slordige 12 jaar geleden belandde ik in een burn-out. Als donderslag bij heldere hemel. Voor mij dan. Mijn beste vrienden hadden het van mijlenver aan zien komen. Hadden me zelfs gewaarschuwd. Vaak gevraagd of het wel goed ging. Of ik niet eens moest ontspannen....

Download gratis
mijn e-book

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!