Het zijn niet je kinderen die voor onrust zorgen

2 november 2020 | 0 Reacties

 

Vertel eens lieve mama, waar doe je het allemaal voor? 

Voor wie of wat ren je zo hard door je leven heen?
Voor wie of wat ben je altijd maar bezig met het volgende op je to-do-lijstje? 
Voor wie of wat zit je dag zo volgepropt met van alles dat je moet en wil?
Voor wie of wat doe je al die dingen die er voor zorgen dat je ’s avonds denkt: shit, nou heb ik mijn kinderen wéér zo weinig echte aandacht gegeven.

Waar zit je met je hoofd?
Wat is er zo belangrijk dat het je steeds weg haalt uit het hier en nu?

Waar is de rust gebleven?
Waar is de lummeltijd? Het vervelen? Het even niet weten wat je moet doen en daar gewoon akkoord mee zijn?

Waar is de tijd dat je je kalm voelde? Dat er rust was in je hoofd? Stilte in jou en om je heen?

En wanneer komt die terug?

Je kinderen zijn NIET je excuus, lieve mama. Ik weet het, ze zijn enorm aanwezig. Ze houden je de hele dag bezig met alles wat ze willen, vragen en nodig hebben. Maar het zijn NIET je kinderen die voor jouw onrust zorgen. 

Jij bent het, die voor jou onrust zorgt. 

En hoe rot dat ook klinkt, het is goed nieuws. Want als jij voor jouw onrust zorgt, dan ben jij ook degene die de rust terug kan brengen. Echte rust. De rust die je ziet bij je kinderen, als ze volledig op gaan in wat ze doen. 

Voor rust hoef je niet stil te zitten. 
Voor rust hoeft niet eerst je hele huis aan kant te zijn. 
Voor rust hoeven de kinderen niet op bed te liggen en de vaatwasser hoeft niet te draaien.

Rust zit in jou. Altijd.

Je bent alleen vergeten waar je het zoeken moet.

En dus zoek je het in de buitenwereld. Ga je dingen doen die jou rust brengen. Shoppen, boswandelingen, de sauna, wijn met vriendinnen, een gezellig avondje met je lief (of Vriend Netflix). 

Maar waar je ook gaat, je neemt jezelf altijd mee. En dus je onrust ook.

Maar rust zit in jou, mama. Daar heb je geen sauna of wijn voor nodig.
Rust zit in jou. Altijd. Je hebt er alleen een dikke deken overheen gelegd.

Haal je die deken weg, dan komt Rust vanzelf weer terug. Echt waar. En dat is ZO fijn. Dat voelt als een ander leven. 

Een van de mama’s die momenteel een coachtraject bij mij volgt zei vorige week nog tegen me:

Toen ik bij jou begon, wist ik niet dat ik me zo goed kon voelen in het moederschap. Ik wist dat er wel wat te verbeteren was, maar dat ik zoveel rust en liefde voor mijn kinderen kon ervaren, dat had ik echt niet durven dromen.”

Dat is wat er gebeurt als je de deken er vanaf haalt. Dan kom je in een staat van rust (en liefde!) die je niet had aan zien komen. Omdat je er al zo lang niet meer bij bent geweest. De rust is er wel, je bent haar alleen vergeten.

Vind die rust, mama. Het maakt alles zoveel mooier.

Volg mij op
Facebook

Volg mij op Instagram

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?  Is het de verantwoordelijkheid? Is het de zooi in huis en de altijd volle wasmand? Is het de eenzaamheid, omdat je je beste vriendinnen niet meer zo vaak ziet als...

In het moederschap is er geen one size, fits all.

'Ik wil het zo graag goed doen’, zei ze. En in alles wat iemand tegen me zegt over hoe ik moeder ben, hoor ik ‘Je doet het niet goed’.  Als ik zeg dat ik 32 uur per week werk, Is er altijd wel iemand die zegt dat dat veel te veel is voor een moeder. Dat het slecht is...

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn lief met de kinders gaat doen, klinkt er gejuich. Ze hebben er zin in. Gaan in de meewerkstand want ze willen zo snel...

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Daar ligt hij, mijn lieve baby van 13 dagen oud. Volgeplakt met stickers en snoertjes. Gekoppeld aan de monitor. “Als er iets gebeurt, dan zien we dat meteen, mevrouw. Dus ga maar rustig slapen. Je hebt je rust hard nodig.” Maar hoe ga je slapen als je ienieminie...

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Een slordige 12 jaar geleden belandde ik in een burn-out. Als donderslag bij heldere hemel. Voor mij dan. Mijn beste vrienden hadden het van mijlenver aan zien komen. Hadden me zelfs gewaarschuwd. Vaak gevraagd of het wel goed ging. Of ik niet eens moest ontspannen....

Download gratis
mijn e-book

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!