Blijf jij dichtbij jezelf als moeder?

10 mei 2021 | 0 Reacties

Gisteren schoot ik het de wereld in. Mijn nieuwste programma MAMA RESET. Het online programma dat ik maakte voor al die mama’s die nog veel te vaak worstelen met het moederschap. 

Niet omdat ze niet weten hoe ze hun kinderen willen grootbrengen, want dat weten ze best. 

Niet omdat ze geen beeld hebben van de moeder die ze willen zijn, want dat hebben ze vaak juist wel.

En niet omdat ze gewoon nog een beetje harder hun best moeten doen in dat moederschap, want ze werken vaak al kei- en keihard.

Ik ben geen opvoedcoach. Mij zul je niet horen over hoe jij je kind het beste kunt leren luisteren of wat je moet doen om je kind op tijd in bed te krijgen. Want weet je, daar ga ik niet over. 

Ik wil niet dat jou kind naar je luistert omdat een kind nu eenmaal moet luisteren. Ik wil niet dat jij je kind op tijd naar boven dirigeert omdat een kind op tijd in bed dient te liggen.

Mijn wens voor jou en jouw kinderen is dat jullie een team zijn. Dat jullie je veilig voelen bij elkaar, zodat jullie elkaar kunnen horen. Dat jullie zo sterk met jezelf en met elkaar verbonden zijn, dat het ’s avonds gewoon logisch is dat jullie naar boven gegaan, omdat de lijfjes moe zijn en er geslapen mag worden.

Ik ben een moeder die met haar kinderen wil meebewegen. Niet omdat ik geen ballen heb (nou ja, die heb ik inderdaad niet maar je snapt wat ik bedoel) en ook niet omdat ik mijn jongens tot prinsen heb verheven en hen geen grenzen aan wil geven omdat ze die maar lekker zelf moeten bepalen. Tuurlijk niet. 

Wat ik wel wil is dat mijn kinderen kunnen zijn wie ze zijn. Het is een van mijn diepste overtuigingen dat wij hier op aarde komen en al iemand zijn. We hoeven niks te worden. We hoeven niet gevormd te worden. Geen discipline mee te krijgen omdat we dan pas iets kunnen maken van ons leven.

Ik geloof dat elk mens op aarde komt als puur en prachtig wezen. Klein en kwetsbaar, dat wel. Maar puur, prachtig en helemaal goed zoals we zijn.

Ik geloof ook dat wij als ouders onze kinderen mogen laten voelen dat zij dus mogen zijn wie ze zijn. Dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze hun hart mogen volgen om hun weg in dit leven te vinden. 

Dat ze mogen voelen wat ze voelen. Mogen huilen als ze pijn hebben.

Dat ze mogen doen wat ze leuk vinden en mogen ontdekken waar ze nieuwsgierig naar zijn.

Dat ze mogen vertellen als ze het ergens niet mee eens zijn en zich mogen uitspreken als iets ze te ver gaat.

Dat ze dichtbij zichzelf mogen blijven omdat dat ze uiteindelijk het verste brengt in het leven.

Dat ze niets hoeven te worden omdat ze al ZOVEEL zijn.

Dat is wat ik geloof en dat is hoe ik mijn kinderen grootbreng.

Maar – en let op want nu gaat het over jou – dat is ook wat ik geloof over jou. Dit is ook wat ik wil voor jou.

Ik wens dat jij mag zijn wie je bent, in eerste instantie van jezelf.

Dat jij mag voelen wat je voelt omdat er nergens zoveel waardevolle informatie in zit als in jouw gevoel.

Dat jij mag doen wat je leuk vindt, mag genieten van je leven en elke dag nog meer mag ontdekken wat jou blij maakt en hoe jij jouw mooiste leven kunt leven.

Dat je kwetsbaar mag zijn en dichtbij jezelf mag blijven omdat dat ook jou het aller-aller-verste brengt in je leven.

Ik gun jou dat je je hart kunt volgen en je dromen waar kunt maken. Wat die dromen ook zijn.

En ik weet, dat jij dat stiekem ook wenst voor jezelf. Anders las je dit niet.

Dat jij graag veel meer rust zou willen ervaren, omdat je nu doodmoe bent van alles wat je doet en wilt. 

Dat je leven veel meer om anderen draait dan om jou. En dat je dat goedpraat door jezelf wijs te maken dat dat nobel en “de bedoeling” is. Of echte liefde.

Ik weet dat je jezelf vaak op je kop geeft voor hoe je de dingen doet. Dat je vind dat het beter zou moeten. Ook als moeder.

En ik voel je. Echt.

Ik heb ook veel te lang gedacht dat ik iemand anders moest zijn dan ik ben. Beter. Mooier. Sneller. Slimmer. Leuker.

Zelfs in het eerste jaar van mijn moederschap dacht ik nog dat het beter moest. Dat ik met NOG meer aandacht bij mijn kind moest zijn. Dat ik mezelf nog meer weg moest cijferen dan ik al deed. Dat ik gewoon mijn schouders nog een keer eronder moest zetten en dat het dan wel zou lukken. Maar het gevoel van “het is gelukt” kwam nooit.

Tot dat ik besloot om ook in het moederschap te doen wat ik op al die andere gebieden van mijn leven al had geleerd.

Ik ging naar mijn hart luisteren. 

Nam elke dag de tijd voor mijn eigen rust en ontspanning. Al was het soms maar 3 minuten.

Ik besloot weer op mezelf te gaan vertrouwen, in plaats van op al die anderen om me heen die het zo goed wisten, maar die niet voelden wat ik voelde als ik mijn baby vasthield. 

Ik nam de tijd om echt te voelen wat voor moeder IK wil zijn en hoe IK dit moederleven wilde leven.

Ik zag mijn valkuilen onder ogen en besloot om daar steeds minder in te duiken.

En, misschien wel het allerbelangrijkste, ik besloot mezelf op een fijne, liefdevolle manier te ondersteunen als moeder. Niet meer te vitten op mezelf. Te stoppen met streng zijn en veel te veel van mezelf verwachten. Mijn schuldgevoelens onder ogen te zien, te ontleden en uiteindelijk definitief de deur uit te kieperen.

Puntje bij paaltje. Ik besloot om helemaal mezelf te zijn. Zonder concessies. En vanaf dat moment werd alles anders. Niet alleen bij mij, maar in ons hele gezin. Want vanaf het moment dat ik mezelf de ruimte gaf om helemaal te zijn wie ik ben, ook als moeder, gaf ik iedereen die ruimte. Mijn zoon, maar ook mijn lief.

Ik ga je niet vertellen dat ik het moederschap nooit als pittig ervaar, want dat doe ik wel. Maar ik ga je wel vertellen dat ik het moederschap veel, veel, echt VEEL fijner vind, sinds ik weet hoe ik heel dicht bij mezelf kan blijven. 

Omdat dat me uiteindelijk echte vrijheid heeft gegeven. 

Omdat ik nog zelden de weg kwijt raak.

Omdat ik nu de moeder kan zijn die ik wil zijn en tegelijkertijd mijn andere dromen en verlangens in het leven kan waarmaken. Die liefdevolle, aanwezige moeder kan zijn, terwijl ik ook mijn eigen bedrijf run. 

Hoe meer ruimte ik mezelf gaf, hoe meer ruimte er voor mijn jongens kwam. In mijn hart en in ons leven. Ik durf echt te zeggen én te voelen dat ik een goede moeder ben. Dat ik hen geef wat ze nodig hebben, juist omdat ik mezelf geef wat IK nodig heb.

En daarom maakte ik MAMA RESET. Omdat ik niet de enige ben die dit nodig heeft. Dit hebben we allemaal nodig. En als jij je ook maar enigszins geraakt voelt door het verhaal hierboven, dan denk ik dat jij ook een MAMA RESET kunt gebruiken.

Als dat zo is, dan nodig ik je met heel veel liefde uit om deel te nemen aan dit prachtige online programma. Speciaal gemaakt voor moeders die het echt vanuit hun hart willen gaan doen. Die voelen dat er veel meer rust, ontspanning, plezier en voldoening mogelijk is in hun mamaleven, maar die nog niet zien HOE ze daar kunnen komen.

  • 12 modules, boordevol kennis, inspiratie & eye-openers
  • meer dan 20 audio’s die jou brengen naar de rust, ontspanning en liefde in jezelf
  • elke maand een online Q&A sessie waarin je alle andere mama’s uit dit programma ontmoet en je mij alles kunt vragen wat je bezighoudt.
  • 6 maanden toegang zodat je alles op je eigen tempo kunt doen

Als jij jezelf een ander, fijner, mooier mamaleven gunt waarin jij veel meer jezelf kunt zijn zodat je de ruimte in je hoofd en je hart hebt om je kinderen groot te brengen zoals je dat écht wilt, dan is dit je kans.

Je kunt nu tijdelijk meedoen voor maar 222 euro. Ik hoop dat je de stap zet, de gok waagt en jezelf dit grote cadeau durft te geven.

See you on the other side? 

Je kunt je hier aanmelden

Ik wens je een mooie dag!

Liefs,

Diane

Dit aanbod geldt tot aanstaande vrijdag (14 mei). Zo heb je genoeg tijd om er “even over na te denken” maar behoed ik je voor de valkuil van “komt later wel een keer”. Want voor je het weet is het “later” en zijn je kinderen al groot. En waar kijk je dan op terug? Dus voel je dat dit voor jou is, dat dit is wat je nodig heb, laat deze kans dan niet aan je voorbij gaan en meld je aan. Niet vanuit strengheid en omdat het allemaal beter moet. Maar vanuit liefde voor jezelf. Omdat je jezelf een fijner leven gunt dan je nu leeft. Alleen dát is de juiste motivatie en de beste bodem voor verandering.

Volg mij op
Facebook

Volg mij op Instagram

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?  Is het de verantwoordelijkheid? Is het de zooi in huis en de altijd volle wasmand? Is het de eenzaamheid, omdat je je beste vriendinnen niet meer zo vaak ziet als...

In het moederschap is er geen one size, fits all.

'Ik wil het zo graag goed doen’, zei ze. En in alles wat iemand tegen me zegt over hoe ik moeder ben, hoor ik ‘Je doet het niet goed’.  Als ik zeg dat ik 32 uur per week werk, Is er altijd wel iemand die zegt dat dat veel te veel is voor een moeder. Dat het slecht is...

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn lief met de kinders gaat doen, klinkt er gejuich. Ze hebben er zin in. Gaan in de meewerkstand want ze willen zo snel...

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Daar ligt hij, mijn lieve baby van 13 dagen oud. Volgeplakt met stickers en snoertjes. Gekoppeld aan de monitor. “Als er iets gebeurt, dan zien we dat meteen, mevrouw. Dus ga maar rustig slapen. Je hebt je rust hard nodig.” Maar hoe ga je slapen als je ienieminie...

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Een slordige 12 jaar geleden belandde ik in een burn-out. Als donderslag bij heldere hemel. Voor mij dan. Mijn beste vrienden hadden het van mijlenver aan zien komen. Hadden me zelfs gewaarschuwd. Vaak gevraagd of het wel goed ging. Of ik niet eens moest ontspannen....

Download gratis
mijn e-book

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!