Tips vanuit de toekomst

12 augustus 2020 | 0 Reacties

Wat zou je tegen jezelf zeggen, als je over 20 jaar kon terug kijken op vandaag?

Huh wat? Zeg dat nog eens.

Okee. Wat zou je tegen jezelf zeggen, als je over 20 jaar kon terug kijken op vandaag?

Ik geloof dat ik je toch niet helemaal volg, Diane.

Snap ik. Dus laat het me uitleggen.Stel je voor…  je zou voor 10 minuten in 2040 zijn. Yes, dan ben je dus een jaar of 50, misschien wel 60 (ik wel, da’s best schrikken 😉 ). Je kinderen zijn al groot en hebben jullie warme gezinshuis verruild voor een klein, rommelig kamertje in een of ander studentenhuis. Of misschien zwerven ze lekker de wereld over, op zoek naar antwoorden op vragen die ze ergens diep van binnen hebben. Maar goed, waar je kinderen ook zijn. Ze wonen niet meer bij jou in huis. Jouw taak zit er grotendeels op. Ze zijn groot, volwassen en verantwoordelijk voor zichzelf. En jij kijkt terug op 2 decennia samen met je kinderen.

In gedachten ga je, daar in 2040, terug naar 2020. Naar de tijd dat je kinderen nog klein, schattig en intens onschuldig waren.Naar de tijd dat ze de hele dag om je heen wilden spelen en aan je vast wilden plakken. Aan de tijd dat je soms gek werd van al dat “mama, mama, mamaaaaaaa!!”. De tijd dat je niet kon wachten tot ze ’s avonds in bed lagen, zodat je eindelijk even kon ademhalen en met je vermoeide lijf op de bank kon ploffen.

Waar kijk je allemaal op terug, daar vanuit 2040?

Wat zie je, als je naar de jij in 2020 kijkt.

Hoe gaat het met de vrouw die je ziet?

Wat voelt ze?

Wat wil ze?

Komt ze toe aan de dingen die belangrijk voor haar zijn?

Zorgt ze voor zichzelf?

Neemt ze de tijd om de dingen te doen die ze fijn en leuk vindt?

Geniet ze van haar moederleven?

Maakt ze er een feestje van?

Of kruipt ze de dagen door, elke dag opnieuw op weg naar dat moment dat dekinderen eindelijk in bed liggen.

Geniet ze van haar moederleven of voelt het meer als een strijd die dag in dag uit gestreden moet worden?

En gezien vanuit 2040… wat vind je van wat je ziet? Wat voel je als je terug kijkt op de jaren met je thuiswonende kinderen? Kijk je terug met plezier en ontspanning? Of word je stiekem niet zo blij van wat je ziet? En wat zou je dan willen zeggen tegen die jij in 2020. Wat zou je haar vanuit het diepst van je hart willen vertellen? Wat weet je nu dat je toen niet wist?

Okee. Terug naar 2020. Terug naar het hier en nu, waarin de dingen gaan zoals ze gaan. Hoe vond je het om een uitstapje te maken naar 2040?En heeft het je misschien een inzicht gegeven. Heb je, vanuit de helicopterview, misschien iets gezien in je huidige leven waar je niet zo blij van wordt?

Zo ja, neem dat serieus.Je hebt het nu gezien, het inzicht is geland. Geef jezelf dan de kans om er iets mee te doen.

Als je daar vanuit je luie stoel in 2040 zag dat je jezelf in 2020 wel erg vaak wegcijferde(om er voor je kinderen en al dat andere te kunnen zijn) stel jezelf dan nu de vraag: wat kan ik doen om mezelf iets vaker op de eerste plaats te zetten?

Als je daar in 2040 zag dat je in 2020 eigenlijk vooral de hele tijd doodmoe was, ga dan hier – in 2020 –  aan de slag met dingen waar je energie van krijgt.

Als je daar in 2040 erachter kwam dat je in 2020 al je dromen had opgegeven, omdat het onhaalbaar leek om ze achterna te gaan. Stel jezelf dan de vraag: waar ben ik in 2040 als ik nu – in 2020 – mijn dromen niet achterna ga? Kom ik dan waar ik zijn wil? En zo niet: ga kijken hoe je ietsiepietsie meer ruimte voor je eigen dromen kunt maken.

Kortom, doe iets met de inzichten uit 2040. Ook al was het maar een gedachtenexperiment. Vertrouw erop dat deze inzichten niet voor niks kwamen. Het zijn vragen die je jezelf stelt, vanuit je onderbewuste.

Doe er iets mee. Zeker weten dat dan je in 2040 heel anders terug kijkt op 2020 dan wanneer je blijft doen wat je al deed.

Had jij een leuk (of pijnlijk, gek, grappig, maar waardevol) inzicht? Wil je die dan hieronder met me delen? Zo laat je niet alleen mij weten dat je iets hebt aan wat ik schrijf, maar inspireer je ook andere moeders. En dat is ZO belangrijk. We hebben elkaar nodig, in deze reis die Moederschap heet.

 

 

Volg mij op
Facebook

Volg mij op Instagram

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?  Is het de verantwoordelijkheid? Is het de zooi in huis en de altijd volle wasmand? Is het de eenzaamheid, omdat je je beste vriendinnen niet meer zo vaak ziet als...

In het moederschap is er geen one size, fits all.

'Ik wil het zo graag goed doen’, zei ze. En in alles wat iemand tegen me zegt over hoe ik moeder ben, hoor ik ‘Je doet het niet goed’.  Als ik zeg dat ik 32 uur per week werk, Is er altijd wel iemand die zegt dat dat veel te veel is voor een moeder. Dat het slecht is...

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn lief met de kinders gaat doen, klinkt er gejuich. Ze hebben er zin in. Gaan in de meewerkstand want ze willen zo snel...

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Daar ligt hij, mijn lieve baby van 13 dagen oud. Volgeplakt met stickers en snoertjes. Gekoppeld aan de monitor. “Als er iets gebeurt, dan zien we dat meteen, mevrouw. Dus ga maar rustig slapen. Je hebt je rust hard nodig.” Maar hoe ga je slapen als je ienieminie...

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Een slordige 12 jaar geleden belandde ik in een burn-out. Als donderslag bij heldere hemel. Voor mij dan. Mijn beste vrienden hadden het van mijlenver aan zien komen. Hadden me zelfs gewaarschuwd. Vaak gevraagd of het wel goed ging. Of ik niet eens moest ontspannen....

Download gratis
mijn e-book

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!