Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

17 augustus 2021 | 0 Reacties

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen.

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen? 

Is het de verantwoordelijkheid?

Is het de zooi in huis en de altijd volle wasmand?

Is het de eenzaamheid, omdat je je beste vriendinnen niet meer zo vaak ziet als vroeger?

Is het het altijd-aan-staan?

Zijn het je kinderen, die vaker wel dan niet doen wat je vraagt?

Is het de enorme verzameling dingen in je hoofd waar je aan moet denken en die je moet regelen?

Is het het gebrek aan ademruimte?

Je weet vast dat veel moeders het mamaleven soms zwaar vinden. Maar weet je ook dat iedere mama daar haar eigen, unieke reden voor heeft. Dat wat de ene met gemak doet, voor de ander als het beklimmen de Mount Everest voelt. En andersom, misschien.

Het is oké om het af en toe zwaar te vinden. Oké en normaal. Niks om je voor te schamen of van te denken dat het aan jou ligt. Dat jij de enige moeder in het heeeeeeeele universum bent die af en toe denkt “Pffffffff…. Mag het even een dagje niet?”

Je bent niet de enige moeder in het universum die dat denkt. 

Maar. Je bent wel de enige moeder in het universum die het op jouw manier soms pittig vindt. Jij hebt je eigen unieke combinatie aan redenen waarom dat mamaleven nu niet loopt zoals je graag zou willen. Jouw unieke mix. Waar andere moeders ongetwijfeld iets in zullen herkennen, maar niet alles. Waardoor je dan soms toch weer gaat denken:

Doe ik dan iets verkeerd? 

Doe ik dan te moeilijk?

Zou het beter kunnen?

Laat me je vandaag dit vertellen:

Je doet niks verkeerd. 

Je doet zeker niet te moeilijk.

Maar waarschijnlijk kan het wel beter. 

Niet beter in de vorm van jij-moet-beter-je-best-doen, want mijn vermoeden is dat je eerder minder goed je best zou mogen gaan doen. Het kan waarschijnlijk wel veel beter gaan voelen voor je, in jouw leven.

Als je met mij meeleest, dan knaagt er iets. Dan schuurt er iets. Dan is er ergens wrijving. Dan is er misschien meer spanning en drukte dan goed voor je is. Dan ligt je tempo te hoog en ren je te hard door het leven. Dan loop je stuk op die lat die je veel te hoog legt voor jezelf. Of probeer je het vooral voor anderen heel goed te doen en trek je zelf steeds aan het kortste eind. 

Dat er wrijving is, dat het schuurt, dat ligt bij jou. Dat ligt IN jou. Zelden, heel zelden, ligt de reden voor een nog-niet-zo’n-heel-relaxed-mamaleven buiten jezelf. Natuurlijk gebeurt er van alles om je heen, wat de balans flink kan verstoren. Maar helaas, helaas voor ons ego… het grootste deel van de stress die we ervaren, komt voort uit onszelf. Uit hoe wij denken over wat er om ons heen gebeurt.

Als jouw kind in de speeltuin op een klimrek klimt, zie je dan een kind dat haar lichaam terecht vertrouwt en haar grenzen verkent? Of zie je een kind dat op het punt staat naar beneden te kukelen?

Zelfde situatie, twee totaal verschillende gedachten. De ene gedachte zorgt voor rust in je lijf en in je hoofd. De tweede gedachte zorgt voor stress.

Simpel voorbeeld, maar wel heel tekenend voor hoe onze gedachten ons gevoel bepalen. En dus ons stress-level. En ons gedrag. 

Je kunt er niet onderuit. Als jij teveel stress of teveel onprettige momenten ervaart in je mamaleven, dan ligt dat voor een groot gedeelte bij jou. Dan is er veel winst te behalen bij het goed leren kennen van je eigen gedachtes en patronen. Want pas als je ziet hoe je jezelf een leven in denkt waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten, kun je gaan kiezen voor gedachten die je wel naar dat leven toe leiden dat jij zo graag wilt leven.

Ben je getriggerd door dit verhaal en benieuwd hoe het in jouw hoofd werkt? Pak dan nu je kans om alvast een Reconnection Call met mij aan te vragen voor de maand september (dat doe je HIER). Ik heb dit keer vier plekken vrij en ze zijn altijd gewild. Geef me even een seintje als antwoord op deze mail, dan gaan we samen kijken of de Reconnection Call jou gaat helpen.

Er is altijd een andere weg.. ALTIJD. Soms heb je even hulp nodig om te gaan zien welke weg dat is. 

Gun jezelf die hulp. Je hoeft het nooit alleen te doen.

Liefs,

Diane

 

Volg mij op
Facebook

Volg mij op Instagram

In het moederschap is er geen one size, fits all.

'Ik wil het zo graag goed doen’, zei ze. En in alles wat iemand tegen me zegt over hoe ik moeder ben, hoor ik ‘Je doet het niet goed’.  Als ik zeg dat ik 32 uur per week werk, Is er altijd wel iemand die zegt dat dat veel te veel is voor een moeder. Dat het slecht is...

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn lief met de kinders gaat doen, klinkt er gejuich. Ze hebben er zin in. Gaan in de meewerkstand want ze willen zo snel...

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Daar ligt hij, mijn lieve baby van 13 dagen oud. Volgeplakt met stickers en snoertjes. Gekoppeld aan de monitor. “Als er iets gebeurt, dan zien we dat meteen, mevrouw. Dus ga maar rustig slapen. Je hebt je rust hard nodig.” Maar hoe ga je slapen als je ienieminie...

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Een slordige 12 jaar geleden belandde ik in een burn-out. Als donderslag bij heldere hemel. Voor mij dan. Mijn beste vrienden hadden het van mijlenver aan zien komen. Hadden me zelfs gewaarschuwd. Vaak gevraagd of het wel goed ging. Of ik niet eens moest ontspannen....

Trap jij vaak genoeg op de rem?

Wat gebeurt er als je bij een auto alleen maar op het gaspedaal drukt? Niet eventjes, maar gedurende de hele rit. Gas, gas, gas. Niet remmen in een bocht. Niet remmen voor een stoplicht. Zelfs niet remmen als het motorlampje aanspringt.  Geen goed plan, toch?  Maar...

Download gratis
mijn e-book

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!