Je bent niet de enige die worstelt met het moederschap!

30 juli 2020 | 0 Reacties

“Het lijkt wel alsof iedereen om mij heen de perfecte ouder is.”, zei ze met wanhoop in haar stem. “Dan zie ik al die perfecte bakfietsmoeders door de stad fietsen met hun nagels strak in de lak en hun kinderen tot in de puntjes verzorgd in de bak van de fiets zitten. Geen greintje stress te zien op hun gezicht, geen centje pijn door het moederschap. En dan denk ik: hoe dan? Hoe doen die vrouwen dat? En waarom kan ik het niet? Waarom heb ik zo vaak het gevoel dat ik het niet aankan? Dat ik niet gemaakt ben voor dit moederleven, terwijl ik zo, zo, zo ontzettend graag moeder wilde worden!”

Dit zei één van de moeders die bij mij een intensief individueel coachingstraject volgt een aantal weken geleden.. Nee wacht, eigenlijk zeggen bijna alle moeders die bij mij een traject volgen dit. Ieder in haar eigen woorden. Ze voelen zich vaak vreselijk alleen in hun struggles met het moederschap.Omdat er in hun omgeving niemand last van lijkt te hebben.

Laten we eerlijk zijn over het moederschap. Het is soms bikkelen. Het is soms niet te doen. Het is soms overweldigend. Het geeft je wel eens het gevoel dat je er niet voor gemaakt bent. Het doet je zo nu en dan terug verlangen naar de tijd dat je nog geen kinderen had.

Dat hebben we allemaal. Alle, echt ALLE, moeders hebben deze gevoelens en gedachtes wel eens. En de meesten van hen, voelen zich daar ook nog eens heel schuldig over. Want welke moeder haalt het nou in haar hoofd om terug te verlangen naar de tijd dat het leven nog simpel was en je kon doen en laten wat je wilde, zonder dat je ALTIJD en BIJ ALLES rekening hoefde te houden met je kinderen.

Ik wil je graag een hart onder de riem steken. Het is normaal en helemaal oke om zo nu en dan overweldigd te zijn. Om het af en toe niet te weten. Om de balans even volledig kwijt te zijn. Om het gevoel te hebben dat je het niet alleen kunt. Dat je echt niet weet hoe je dit weer recht kunt breien en weer kunt gaan genieten van je moederleven.

Helemaal normaal en helemaal oke. En: JE BENT NIET DE ENIGE. Echt niet. Ik help dag in dag uit moeders die het even niet in hun eentje kunnen. Elke dag. Echt waar. En stuk voor stuk zijn dat allemaal hele normale vrouwen. Goed opgeleid, mooie banen, prachtige (sociale) levens. Vrouwen waarvan je, als je ze van een afstandje bekijkt, niet zou denken dat ze het af en toe even helemaal niet zien zitten, dat moederleven. Vrouwen waarvan je denkt: “Huh? Jij? Jij ervaart het moederschap soms als zwaar en moeilijk? Jij weet af en toe niet waar je de energie vandaan moet halen en hoe je het allemaal moet combineren? Maar je lijkt het juist altijd allemaal zo goed voor elkaar te hebben!”

Yes, daar zit ‘ie. Het LIJKT zo. Maar als je in die mooie koppies van al die vrouwen zou kunnen kijken, dan zie je misschien iets heel anders. Dan zie je misschien een vrouw die keihard haar best moet doen om het voor elkaar te krijgen. Een vrouw die zich moe, leeg en uitgeput voelt. Die zo graag een andere balans zou willen, maar geen idee heeft hoe die te vinden. Een vrouw die met een dik, vet schuldgevoel reikhalzend uitkijkt naar de tijd dat de kinderen groter en zelfstandiger zijn, zodat ze eindelijk weer eens tijd en ruimte voor zichzelf krijgt.

Lieve mama, je bent NIET de enige. Ik was geen coaching-praktijk voor moeders begonnen, als jij de enige was die hier tegenaan loopt.

We worstelen allemaal wel eens. De vraag is alleen, hoe vaak worstel je? Want af en toe worstelen, dat is normaal. Maar elke dag het gevoel hebben dat je het anders wilt, dat hoeft niet. Dan is het misschien tijd dat er iemand met je meekijkt naar hoe je het tij voor eens en voor altijd kunt keren. Zodat je moederleven een feestje wordt. Een feestje waar je af en toe best een tikkie moe van bent, want van feesten word je nou eenmaal moe. Maar wel blij. En gelukkig. En voldaan. En NIET uitgeput, wanhopig en overweldigd. Misschien af en toe een keertje, maar niet als standaard.

De vrouw die aan het begin van deze blog zei dat ze dacht de enige te zijn die worstelt, worstelt inmiddels nauwelijks nog.Ik kwam haar onlangs tegen met aan elke hand een zoontje. “Je weet niet wat je voor me betekent, Diane.”, zei ze. En allebei kregen we er kippenvel van, omdat we voelden dat er echt heel veel veranderd is in heel korte tijd. Dat is de kracht van het samen doen.

Lieve mama, het is tijd om er weer een feest van te gaan maken. Om ontspannen, voldaan en met een hart dat zingt door je moederleven heen te dansen. Omdat het jouw leven is. En als iemand het verdient om van jouw leven te genieten, dan ben jij het wel.

Maakt dit iets bij je los? Dan zou ik het super vinden om dat hieronder van je te horen!

Volg mij op
Facebook

Volg mij op Instagram

Tips vanuit de toekomst

Wat zou je tegen jezelf zeggen, als je over 20 jaar kon terug kijken op vandaag? Huh wat? Zeg dat nog eens. Okee. Wat zou je tegen jezelf zeggen, als je over 20 jaar kon terug kijken op vandaag? Ik geloof dat ik je toch niet helemaal volg, Diane. Snap ik. Dus laat het...

Je bent niet de enige die worstelt met het moederschap!

“Het lijkt wel alsof iedereen om mij heen de perfecte ouder is.”, zei ze met wanhoop in haar stem. “Dan zie ik al die perfecte bakfietsmoeders door de stad fietsen met hun nagels strak in de lak en hun kinderen tot in de puntjes verzorgd in de bak van de fiets zitten....

Ben je er voor jezelf, als het moederschap even lastig is?

Lieve mama, ik wil je vandaag iets vragen. Iets persoonlijks. Iets dat misschien nog nooit iemand aan jou gevraagd heeft.  Kun jij er voor jezelf zijn? Ik bedoel, op de momenten dat je het zwaar hebt, ben je er dan voor jezelf? Als de spagaat tussen werk en gezin net...

Hoeveel van jezelf stop jij in je moederleven?

Wees eens heel eerlijk. In hoeverre ben je echt helemaal jezelf in jouw moederschap? Hoeveel van jezelf stop je nu in je moederleven? Geef je jezelf de kans en de ruimte om helemaal jezelf te zijn en je leven zo in te richten dat je er superblij van wordt? Iets te...

Stay Safe, Stay Sane

Hoe blijf je als moeder energiek, blij en in balans tijdens de corona-crisis? “Dit gaan echt hele lange weken worden.”, verzuchtte mijn lief aan het begin van deze week. En ik snapte hem. We moesten, op zijn zachtst gezegd, heel even wennen aan deze bizarre nieuwe...

Download gratis
mijn e-book

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!