One Day Mama Retreat

Kom je even uitrusten, lieve vrouw?

Want het is veel, het moederschap. Het is vol, druk en vraagt soms het uiterste van je. Niet alleen het mama-zijn, maar ook alles er omheen.  Het huis, je werk, vrienden & familie, het gedoe in de wereld en dat alles elke keer maar weer verandert.
Altijd maar aan staan. Altijd maar overal verantwoordelijk voor. Altijd nog wel iets te doen. En nooit zomaar echt even tijd voor jou. Terwijl je het zo hard nodig hebt.

Want even tussen jou en mij…

Wanneer rust een moeder echt uit?

Wanneer komt een mama tot zichzelf?

Wanneer voel jij je nog echt ontspannen?

 

My guess?

Te weinig.

Het moederschap eist z’n tol.

Je bent druk, staat altijd aan. Je rent van het ene hoofdstuk, naar het volgende. Het moederschap is veel. Je doet veel. Je wilt veel. Je moet veel. En niet alleen jij. Je kinderen kunnen er ook wat van. Die willen, moeten en doen ook veel. En jij mag ze helpen. Bij alles.

Dus heb je nu niet één, maar misschien wel twee of drie to-do-lijstjes. Komt dat wat je je voor had genomen te doen, bijna nooit meer af. Is er altijd nog wel een klusje te doen, een wasje te draaien of een boodschap te doen.

Een eindeloze lijst to-do’s kijkt je elke ochtend weer aan en waar sta jij op die lijst? Ergens onderaan? In de categorie: mocht er tijd over zijn.

Maar helaas, tijd over is er zelden en dus kom jij nauwelijks aan de beurt. Is er veel te weinig tijd voor jou. Voor jouw ontspanning. Jouw rust. Jouw connectie met jou.

 

 

Weet je, lieve mama?
De basis van een fijn mamaleven, waarin er ruimte is voor rust,
ontspanning, plezier en voldoening, is een goede relatie met jezelf. En hoe bouw je aan een goede relatie? Door er tijd aan te besteden.

Mag er in deze intense fase in je leven ook tijd zijn voor jou? Ruimte voor jou om te verbinden met jezelf. Ruimte om tot rust te komen. Te ontspannen. Even echt in te checken bij jezelf, zodat je kunt voelen hoe het met je gaat. Even pauze van alles. Pauze van het mama-zijn. Pauze van die eindeloze stroom aan huishoudelijke taken. Pauze van alle verantwoordelijkheden die je op je schouders draagt. Pauze van al het moeten.


Pauze, simpelweg, van alles behalve jezelf.

Sounds like you need it?

Meld je dan aan voor de One Day Mama Retreat.
Een hele dag voor jou. Helemaal alleen voor jou.
Jouw rust. Jouw ontspanning.
 

Jouw verbinding met jou.

Komt je dit bekend voor?

Je vind moeder zijn heerlijk, maar in dit volle, drukke mamaleven kom je niet genoeg aan jezelf toe.

Je hoofd is vaak vol en druk. Zoveel om aan te denken, te plannen en te regelen.

Je voelt je vaak moe, uitgeput zelfs. Je lichaam snakt naar rust, naar energie. Maar waar tover je dat vandaan?
Je zou zo graag dingen voor jezelf doen, maar als daar ’s avonds eens tijd voor is, plof je uiteindelijk toch doodmoe op de bank en gaat het scherm vaker aan dan je lief is. Of duik je maar weer vroeg je bed in. Wat moet je anders?
Je voelt je misschien niet altijd een goede moeder. Te ongeduldig, te vaak boos, te onvriendelijk. Maar jeetje, hoe kun je geduldig, vrolijk en vriendelijk blijven als je zo moe en overweldigd bent.
Je voelt je soms schuldig. Om hoe je doet naar je kinderen, je partner. Om hoe je het doet op je werk. Je schiet altijd wel ergens tekort.

Je wilt het anders. Maar HOE DAN?!

Tijd voor een pauze, mama. Even stoppen met al dat rennen en doorjakkeren door je leven. Het is tijd om jezelf op te laden en tot rust te komen. Zodat je je gezin en de wereld weer aankunt.

Het is tijd voor een

One Day Mama Retreat

Want weet je, voor ontspanning en echte rust hoef je niet op vakantie, niet naar de sauna en niet in een hangmat.
Dat is allemaal wel fijn, maar niet essentieel.

Voor echte rust en ontspanning, mag je naar binnen. Naar jouw binnenwereld. 

Ergens daar diep van binnen, is die rust er al.

 Je hoeft haar alleen maar op te zoeken.

Wat zeg je hiervan?

Je ervaart diepe rust. Niet alleen tijdens de Retreat, maar nog lang daarna.
Je laat je lichaam op een diep niveau uitrusten, zodat het weer eens echt bij kan tanken.
Er is rust in je hoofd. Even niet al die gedachten over wat je moet, maar stilte en misschien zelfs ruimte en energie voor nieuwe dingen of dromen die je al een poosje verstopt.
Je voelt je weer verbonden met jezelf én moet hoe jij jouw leven wilt leven.
Je voelt je weer echt een goede moeder, juist door aandacht te besteden aan jezelf.
Je hebt een helder beeld van hoe jij de komende tijd wilt leven en hoe rust, ontspanning, plezier en voldoening daarin de basis zijn.
Je voelt je goed. Ontspannen. In verbinding met je eigen kern.
Je straalt en stapt aan het einde van de Retreat
met een glimlach in de auto, met superveel zin om je gezin weer te zien.

Ben jij toe aan een One Day Mama Retreat?

Dit mag je verwachten:

We gaan op verschillende manieren de ontspanning opzoeken, zodat je aan het einde van de dag helemaal zen de deur uitstapt.
Je lichaam krijgt wat het nodig heeft. Yoga, beweging, lichaamswerk, goede voeding en eventueel een massage. Zodat lichaam en geest samen tot rust kunnen komen.
Je gaat voelen hoe je in weinig tijd echt (en diep!) kunt ontspannen. Zodat je ook na afloop, nog vaak terug kunt naar deze fijne, diepe staat van ontspanning.
Ik neem je helemaal mee naar jezelf, zodat je even echt uit kunt blazen en je energie een flinke boost kunt geven.
We nemen deze tijd van het jaar, de winter, als uitgangspunt. De winter is de perfecte tijd om diep naar binnen te keren en te voelen wat er in jou wil gaan groeien dit jaar. Je gaat voelen én voeden wat je wilt en wat je nodig hebt om van 2022 een fijn, ontspannen en vervullend jaar te maken.
Jij staat centraal. Jij, alleen maar jij. Even geen ge-mama, even geen je-moet-nog-dit-en-dat. Geen verantwoordelijkheden. Geen moeten. Alleen maar jij en dat wat goed is voor jou.
En je krijgt alle ruimte om, samen met andere moeders, te ZIJN, te voelen, te verbinden en te ervaren hoe het ook vanuit rust kan, dat mamaleven.

Sounds like heaven?

Is het ook.

Mama’s kleine hemel op aarde. Helemaal voor jou gecreëerd.

Op een heerlijke, groene plek in Midden-Nederland. Bereikbaar voor iedereen.

Bereikbaar voor jou, als jij ervoor kiest om deze winter één dag helemaal en alleen aan jou te besteden. Zodat jij je weer goed gaat voelen. Heel goed zelfs.

Kom je?

De praktische details:

Wanneer?

zaterdag 29 januari 2022

10.00 – 16.30 uur

 

 

 

Waar?

In het prachtige Centrum Samaya te Werkhoven (nabij Utrecht). 

Een superfijne plek die rust en ruimte uitstraalt. Alleen al daar naar binnen lopen geeft instant ontspanning. 

Wat kost het?

De geheel verzorgde dag kost 111 euro.

Dit is inclusief het programma, een heerlijke & gezonde lunch, koffie, thee & lekkers.

Ook ontvang je nu eenmalig het heerlijke meditatie album ‘Warme Winter Meditaties’ gratis bij aankoop van je ticket voor de retreat. Zodat je na afloop nog heel vaak terug kunt keren naar de rust & de ontspanning.

Optioneel: tijdens de retreat is Marieke van Andel aanwezig om tegen een zeer vriendelijk tarief heerlijke thaise yogamassages te geven. Zo maak je van deze dag het ultieme self care moment.

Dus, lieve vrouw, gun jij jezelf deze heerlijke dag?

Waarin jij weer het ontspannen én stralende middelpunt van jouw leven wordt.

Benieuwd wat anderen zeggen?

‘Sinds een klein jaartje ben ik mama, en in dat jaar heb ik nog nooit een dag echt voor mezelf genomen. Het kon wel, maar ik deed het niet. Als nieuwbakken mama én een ondernemer met een opbouwend bedrijf, een verbouwing en een heftig (medisch) jaar achter de rug werd het nu toch echt wel tijd.

Ik zag de mail voorbijkomen en dacht eerst: ‘Nope. Geld aan mezelf uitgeven, én een hele dag voor mezelf? Kan niet, mag niet.’. Maar juist deze belemmerende gedachte zorgde ervoor dat het ik het toch deed.

En wat ben ik daar blij mee!

Toen het zaterdagochtend was, kon ik zonder moeite mijn meisje bij haar papa laten, en ging ik op weg om echt rust te voelen. Rust kreeg ik!

Het was zo heerlijk eens echt te kunnen ontspannen, om eens niet ‘aan’ te staan. Diane zorgde ervoor dat de sfeer relaxt was in een fantastische ambiance. Ik voelde me gelijk ontspannen en heel veilig om dit te mogen ervaren.

Ik ging naar huis met een heel ontspannen gevoel, veel meer levend in het nu. Dit was echt de energy-booster die ik zo broodnodig had.

Het kaartje voor het volgende event bij Diane is al gekocht!’

 

Wieteke van Diggele
VA en moeder van baby Lou

‘Omdat ik, als vrouw en moeder, mezelf regelmatig voorbij loop en vooral vergeet in het stukje tijd voor mezelf en liefde voor mezelf besloot ik om een Retreat te boeken bij Diane. Alhoewel ik niet helemaal wist wat ik kon verwachten ging ik erheen met het idee om echt even te ontspannen en tijd voor mezelf te nemen.

Vanaf het eerste moment dat ik binnen stapte verdwenen eventuele spanningen die ik had en voelde ik me op mijn gemak. Dit had alles te maken met de locatie, maar zeker ook met de andere deelnemers en met Diane zelf. Zij straalt zo’n rust en openheid uit. Niets is gek, raar of vreemd. Je mag er helemaal jezelf zijn.

Tijdens de oefeningen kon ik me echt ontspannen en alhoewel er ook bepaalde dingen los geweekt werden en er dus rijkelijk tranen vielen (bij mij) voelde het nooit als vervelend. Alles mocht er zijn.

Ik liep dus echt heel ontspannen de deur weer uit aan het einde van de dag en hoop dat ik bij de volgende retreat er ook weer bij kan zijn. Dit is iets wat ik mezelf echt regelmatig mag gunnen. En wat elke moeder zich eigenlijk mag gunnen.’

Nicole Adelaars
Instajuf en moeder van twee liefjes van 7 en 4

‘Een dag voor mezelf, dat klinkt gewoon al hemels. En ik kan je zeggen, dat was het ook.

Een dag volledig voor jezelf, met jezelf, in jezelf en toch samen.

De begeleide meditaties en yoga oefeningen van Diane brengen geestelijk en lichamelijk volledige rust. Voor een chaotisch hoofd als dat van mij een verademing.

Tranen van dankbaarheid kwamen bij mij aan het einde van de ochtend naar boven. Innerlijke rust nam het over. En dat is uniek.

Ik die altijd roept: ‘mediteren kan ik niet’… Diane heeft het tegendeel bewezen.

Elke mama, elke vrouw gun ik een dag als deze. En een begeleiding van Diane.’

Salina v.d. Nieuwenhuizen
Structuurcoach en moeder van een 8-jarige knul

‘De Mama Retreat….. ik vond het echt FANTASTISCH!

Echt een hele dag voor mezelf. Om aandacht aan mezelf te geven, mijn lichaam, mijn gevoel en mijn emoties.

Echt een dag om even te ontspannen aan mijn drukke mama leven en helemaal op te laden.

Na de retreat ben ik blijven overnachten in een hotel in de buurt. Een aanrader hoor om er meteen een heel weekendje van te maken, haha.

Ik zou het echt iedere moeder aanraden. Het doet zo goed, en erna kun je er weer met frisse moed en energie tegenaan.

Helaas kan ik er de volgende keer niet bij zijn, en daar baal ik heel erg van!

Maar bij de 3de editie ben ik erbij!!!! Bedankt Diane voor deze heerlijke dag. Je hebt het fantastisch gedaan.’

 

Claire Hilkens
Mama van een meisje

En wie ben ik?

 

Ik ben Diane. Moeder van Pepijn (6) en Quinn (2) & het liefje van Sven. De absolute manager van ons gezin. Wereldreiziger, hoewel ik de laatste tijd niet heel veel verder dan Zuid-Frankrijk kom. Lang geleden verliefd geworden op de wereld van de yoga en meditatie. Mensenliefhebber in hart en nieren en geboren met een megagroot empathisch vermogen en de gave om de kern van ieder mens te zien en naar voren te kunnen halen.

Vanuit hier coach en begeleid ik moeders die het gevoel hebben vast te lopen in hun moederleven. Die teveel stress en te weinig rust ervaren.

Die weten welke moeder ze willen zijn, maar bij wie dat niet altijd lukt. Moeders die verlangen naar meer tijd voor zichzelf, zonder hun kinderen ruimte en liefde te ontnemen. Moeders zoals jij. En ik.

In de afgelopen jaren heb ik zoveel vrouwen mogen laten ervaren waar echte rust zit. Mocht ik ze laten voelen waar rust vandaan komt en wat rust brengt als je er voor kiest. Heb ik voor mijn ogen keer op keer de transformatie gezien van rennende-vliegende-uitgeputte-moeder naar ontspannen moeder met tijd voor zichzelf en ruimte voor haar kinderen.

Rust brengt liefde. Voor jezelf, voor je kinderen, voor het leven. Vanuit rust kun je voelen wat echt belangrijk voor je is. Rust haalt je uit die automatische piloot die jou maar door laat jakkeren en geeft je de ruimte om eens echt naar jezelf te luisteren. Zodat je weer voelt wat je echt wilt. Voor jezelf. Voor je kinderen. Voor je relatie. Je werk.

Rust brengt je terug naar jezelf.

En that’s where the magic happens.

Als jij durft te kiezen voor ontspanning en innerlijke rust, dan verandert er meer dan je nu voor mogelijk houdt. Dan zit jij weer aan het stuur. Bepaal jij weer waar jij je tijd (en dus je leven!) aan besteedt. En kun jij dus het voorbeeld zijn dat je voor je kinderen wílt zijn.

Vanuit rust en ontspanning ontstaat diepe verbinding met jezelf. En precies dat is wat je zoekt. Daar zit dat heerlijke gevoel van in control zijn. Van flow. Van weten wat je echt wilt.

Kortom, rust en ontspanning zijn key. Voor iedereen en voor moeders in het kwadraat.

Tijd voor rust dus, deze winter.

Tijd voor een One Day Mama Retreat.

Veelgestelde vragen

Het lijkt me heel fijn maar ik kan niet. Komt er binnenkort nog een retreat?

Ik denk het wel, maar ik weet nog niet wanneer. Dus als je voelt dat je hierbij wilt zijn en een dag in mijn rust en energie wilt zijn, kijk dan of je het misschien toch kunt regelen. En lukt het niet, meld je dan via de site even an voor mijn nieuwsbrief. Dan krijg je als eerste de info over een volgende editie.

Ik twijfel of het iets voor me is, maar ik weet niet zo goed waar ik nou aan twijfel.

Dat kan. En het is zelfs heel logisch. Kan het zijn dat je het heel spannend vind? Dat je voelt dat je dit nodig hebt maar het stiekem ook wel eng vind om zo in het diepe te springen en mee te gaan doen aan iets dat je nooit eerder hebt gedaan? Voel maar even bij jezelf. Is het die spanning die je tegenhoudt? Zo ja, dan zeg ik: spring in het diepe. Ik sta klaar om je op te vangen en ik beloof je na afloop blij bent dat je de sprong hebt gewaagd.

Wat gaan we precies doen?

Dat verklap ik niet, want dan is de magie er een beetje af. Maar verwacht FIJN! Het programma is zo opgebouwd dat je helemaal tot rust gaat komen en je batterij een flinke boost geeft. Daarnaast werken we aan je mind en mindset. Zodat je die rust ook in gaat bouwen in je dagelijks leven. Zonder dat je dat als teveel of moeilijk ervaart. Zodat je de hele zomer en nog lang daarna profijt hebt van jouw One Day Mama Retreat.

Kan ik de locatie met het OV bereiken?

Niet echt. Dus als je die tot je beschikking hebt, zou ik met de auto komen. Kom je toch met het OV, mail me dan na je aanmelding even op diane@mamaya.nl. Dan regelen we dat je wordt opgehaald bij station Bunnik.

Is er lunch?

Jazeker is er lunch! Een heerlijke, gezonde, biologische lunch zelfs. Zodat jouw mooie lichaam ook echt gevoed wordt deze dag.

Is het zweverig wat we gaan doen?

Absoluut niet. Wel holistisch, omdat ik 100% zeker weet dat we als mens uit meer bestaan dan alleen ons hoofd / ons verstand. Net als bij een goede yogales, brengen we alles in jou tot rust. Dus je hoofd, je emoties, je lichaam. Pas dan gaat die batterij echt opladen. En komen de antwoorden op vragen die je jezelf misschien stelt, over. jeleven of over. je moederschap. Dat is geen zweven, dat is de rust in jezelf vinden en luisteren naar je hart en intuitie. Maar geen gezweef, don’t worry. Wordt gewoon leuk en fijn, beloofd!

Wil je iets vragen of even sparren? Neem dan contact met me op!

Diane Bos - Mamacoach Mamaya

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!