Mama’s Summer Break

Het is bijna zomervakantie.

Je weet wel, die periode waarvan je vroeger wist: nu hoef ik een paar weken helemaal niks. De periode waarin je alleen maar met een boek in het gras hoefde te liggen, of je rugzak op je rug kon slingeren om wekenlang
door de bergen te wandelen. Op je eigen tempo door warme stadjes slenterde of op een bootje naar het water zat te staren.

Kortom: echt vakantie. Hoofd uit en alleen doen waar je zelf zin in had.

 

Hoe vaak heb je die momenten gehad sinds je mama bent? Is jouw vakantie er nog echt om tot rust te komen? Of ren je dan nog steeds achter de kinderen aan, leef je net als thuis vooral in hun ritme en is je dagelijkse zorg nog steeds het eten, schone was en iedereen min of meer op tijd in bed. Ben je aan het einde van een

vakantiedag echt uitgerust en opgeladen, of plof je om 20.00 uur stiekem toch weer neer op je camping- of hotelstoel omdat je al je mamataken gewoon moest doen vandaag?

Wanneer rust een moeder echt uit? Wanneer komt een mama tot zichzelf? Wanneer voel jij je nog echt ontspannen?

 

My guess?

Te weinig.

Het moederschap eist z’n tol.

Je bent druk, staat altijd aan. Je rent van het ene hoofdstuk, naar het volgende. Het moederschap is veel. Je doet veel. Je wilt veel. Je moet veel. En niet alleen jij. Je kinderen kunnen er ook wat van. Die willen, moeten en doen ook veel. En jij mag ze helpen. Bij alles.

Dus heb je nu niet één, maar misschien wel twee of drie to-do-lijstjes. Komt dat wat je je voor had genomen te doen, bijna nooit meer af. Is er altijd nog wel een klusje te doen, een wasje te draaien of een boodschap te doen.

Een eindeloze lijst to-do’s kijkt je elke ochtend weer aan en waar sta jij op die lijst? Ergens onderaan? In de categorie: mocht er tijd over zijn.

Maar helaas, tijd over is er zelden en dus kom jij nauwelijks aan de beurt. Is er veel te weinig tijd voor jou. Voor jouw ontspanning. Jouw rust. Jouw connectie met jou.

 

 

Weet je, lieve mama?
De basis van een fijn mamaleven, waarin er ruimte is voor rust,
ontspanning, plezier en voldoening, is een goede relatie met jezelf. En hoe bouw je aan een goede relatie? Door er tijd aan te besteden.

Mag er deze zomer ook tijd zijn voor jou? Ruimte voor jou om te verbinden met jezelf. Ruimte om tot rust te komen. Te ontspannen. Even echt in te checken bij jezelf, zodat je kunt voelen hoe het met je gaat. Even pauze van alles. Pauze van het mama-zijn. Pauze van die eindeloze stroom aan huishoudelijke taken. Pauze van alle verantwoordelijkheden die je op je schouders draagt. Pauze van al het moeten.


Pauze, simpelweg, van alles behalve jezelf.

Sounds like you need it?

Doe dan deze zomer mee aan Mama’s Summer Break.
Een ochtend helemaal alleen voor jou.
Jouw rust. Jouw ontspanning.
 

Jouw verbinding met jou.

Komt je dit bekend voor?

Je vind moeder zijn heerlijk, maar in dit volle, drukke mamaleven kom je niet genoeg aan jezelf toe.

Je hoofd is vaak vol en druk. Zoveel om aan te denken, te plannen en te regelen.

Je voelt je vaak moe, uitgeput zelfs. Je lichaam snakt naar rust, naar energie. Maar waar tover je dat vandaan?
Je zou zo graag dingen voor jezelf doen, maar als daar ’s avonds eens tijd voor is, plof je uiteindelijk toch doodmoe op de bank en gaat het scherm vaker aan dan je lief is. Of duik je maar weer vroeg je bed in. Wat moet je anders?
Je voelt je misschien niet altijd een goede moeder. Te ongeduldig, te vaak boos, te onvriendelijk. Maar jeetje, hoe kun je geduldig, vrolijk en vriendelijk blijven als je zo moe en overweldigd bent.
Je voelt je soms schuldig. Om hoe je doet naar je kinderen, je partner. Om hoe je het doet op je werk. Je schiet altijd wel ergens tekort.

Je wilt het anders. Maar HOE DAN?!

Tijd voor een BREAK, mama. Even pauze van al dat rennen en doorjakkeren door je leven. Het is tijd om jezelf op te laden en tot rust te komen. Zodat je je gezin en de wereld weer aankunt.

Het is tijd voor

Mama’s Summer Break.

Want weet je, voor ontspanning en echte rust hoef je niet naar het buitenland.
Hoef je niet met de zon op je gezicht in het gras of het zand te liggen.
Dat is allemaal wel fijn, maar niet essentieel.

 Rust is er altijd. Maar wel pas, wanneer jij er voor kiest.

Wat zeg je hiervan?

Je ervaart diepe rust. Niet alleen tijdens de Summer Break, maar nog lang daarna.
Je laat je lichaam op een diep niveau uitrusten, zodat het weer eens echt bij kan tanken.
Er is rust in je hoofd. Even niet al die gedachten over wat je moet, maar stilte en misschien zelfs ruimte en energie voor nieuwe dingen of dromen die je al een poosje verstopt.
Je bent trots op jezelf, omdat je ineens helder ziet wat jij eigenlijk allemaal doet in je leven. Voor jezelf én voor je gezin.
Je voelt je weer echt een goede moeder, juist door aandacht te besteden aan jezelf.
Je hebt een helder beeld van hoe jij de komende tijd wilt leven en hoe rust, ontspanning, plezier en voldoening daarin de basis zijn.
Je voelt je goed. Ontspannen. In verbinding met je eigen kern.
Je straalt en stapt aan het einde van de Summer Break met een glimlach in de auto, met superveel zin om je gezin weer te zien.

Benieuwd wat we gaan doen?

Tijdens Mama’s Summer Break:

Gaan we op verschillende manieren de ontspanning opzoeken, zodat je na een paar uur helemaal zen de deur uitstapt.
Krijgt je lichaam wat het nodig heeft, met yoga en lichaamswerk, zodat lichaam en geest samen tot rust kunnen komen.
Ga je voelen hoe je in weinig tijd echt (en diep!) kunt ontspannen. Zodat je ook na afloop, nog vaak terug kunt naar deze fijne, diepe staat van ontspanning.
Neem ik je helemaal mee naar jezelf, zodat je even echt uit kunt blazen en je energie een flinke boost kunt geven.
Leer je hoe je ook in je dagelijkse mamaleven meer rust & ontspanning kunt ervaren, zodat er veel, veel, veel meer ruimte komt voor plezier, genieten, voldoening en verbinding.
Sta jij centraal. Jij, alleen maar jij. Even geen ge-mama, even geen je-moet-nog-dit-en-dat. Geen verantwoordelijkheden. Geen moeten. Alleen maar jij en dat wat goed is voor jou.
Krijg je alle ruimte om, samen met andere moeders, te ZIJN, te voelen, te verbinden en te ervaren hoe het ook vanuit rust kan, dat mamaleven.

Sounds like heaven?

Is het ook.

Mama’s kleine hemel op aarde. Helemaal voor jou gecreëerd.

Op een heerlijke, groene plek in Midden-Nederland. Bereikbaar voor iedereen.

Bereikbaar voor jou, als jij ervoor kiest om deze zomer een paar uurtjes helemaal en alleen aan jou te besteden. Zodat jij je weer goed gaat voelen. Heel goed zelfs.

Kom je?

De praktische details:

Wanneer?

22 juli & 27 augustus

10.00 – 13.00 uur

Je bent op beide ochtenden welkom, maar ook als je maar één keer wilt komen.

 

 

Waar?

De Summer Breaks vinden plaats op de Eemlandhoeve in Bunschoten (bij Amersfoort).

Een superfijne groene plek. Lekker in de natuur, met ruimte om echt tot jezelf te komen

Wat kost het?

Kom je naar één van de twee Summer Breaks, dan betaal je 33 euro.

Ga je voor de full experience en kom je twee keer, dan betaal je slechts 60 euro.

Hiervoor krijg je een volledig verzorgde ochtend met een prachtig programma dat jou helemaal tot rust en bij jezelf brengt. Koffie, thee en iets lekkers.

Dus, wat zeg je ervan?

Ga jij jezelf deze zomer echt rust gunnen?

Benieuwd wat anderen zeggen?

‘Sinds een klein jaartje ben ik mama, en in dat jaar heb ik nog nooit een dag echt voor mezelf genomen. Het kon wel, maar ik deed het niet. Als nieuwbakken mama én een ondernemer met een opbouwend bedrijf, een verbouwing en een heftig (medisch) jaar achter de rug werd het nu toch echt wel tijd.

Ik zag de mail voorbijkomen en dacht eerst: ‘Nope. Geld aan mezelf uitgeven, én een hele dag voor mezelf? Kan niet, mag niet.’. Maar juist deze belemmerende gedachte zorgde ervoor dat het ik het toch deed.

En wat ben ik daar blij mee!

Toen het zaterdagochtend was, kon ik zonder moeite mijn meisje bij haar papa laten, en ging ik op weg om echt rust te voelen. Rust kreeg ik!

Het was zo heerlijk eens echt te kunnen ontspannen, om eens niet ‘aan’ te staan. Diane zorgde ervoor dat de sfeer relaxt was in een fantastische ambiance. Ik voelde me gelijk ontspannen en heel veilig om dit te mogen ervaren.

Ik ging naar huis met een heel ontspannen gevoel, veel meer levend in het nu. Dit was echt de energy-booster die ik zo broodnodig had.

Het kaartje voor het volgende event bij Diane is al gekocht!’

 

Wieteke van Diggele
VA en moeder van baby Lou

‘Omdat ik, als vrouw en moeder, mezelf regelmatig voorbij loop en vooral vergeet in het stukje tijd voor mezelf en liefde voor mezelf besloot ik om een Retreat te boeken bij Diane. Alhoewel ik niet helemaal wist wat ik kon verwachten ging ik erheen met het idee om echt even te ontspannen en tijd voor mezelf te nemen.

Vanaf het eerste moment dat ik binnen stapte verdwenen eventuele spanningen die ik had en voelde ik me op mijn gemak. Dit had alles te maken met de locatie, maar zeker ook met de andere deelnemers en met Diane zelf. Zij straalt zo’n rust en openheid uit. Niets is gek, raar of vreemd. Je mag er helemaal jezelf zijn.

Tijdens de oefeningen kon ik me echt ontspannen en alhoewel er ook bepaalde dingen los geweekt werden en er dus rijkelijk tranen vielen (bij mij) voelde het nooit als vervelend. Alles mocht er zijn.

Ik liep dus echt heel ontspannen de deur weer uit aan het einde van de dag en hoop dat ik bij de volgende retreat er ook weer bij kan zijn. Dit is iets wat ik mezelf echt regelmatig mag gunnen. En wat elke moeder zich eigenlijk mag gunnen.’

Nicole Adelaars
Instajuf en moeder van twee liefjes van 7 en 4

‘Een dag voor mezelf, dat klinkt gewoon al hemels. En ik kan je zeggen, dat was het ook.

Een dag volledig voor jezelf, met jezelf, in jezelf en toch samen.

De begeleide meditaties en yoga oefeningen van Diane brengen geestelijk en lichamelijk volledige rust. Voor een chaotisch hoofd als dat van mij een verademing.

Tranen van dankbaarheid kwamen bij mij aan het einde van de ochtend naar boven. Innerlijke rust nam het over. En dat is uniek.

Ik die altijd roept: ‘mediteren kan ik niet’… Diane heeft het tegendeel bewezen.

Elke mama, elke vrouw gun ik een dag als deze. En een begeleiding van Diane.’

Salina v.d. Nieuwenhuizen
Structuurcoach en moeder van een 8-jarige knul

‘De Mama Retreat….. ik vond het echt FANTASTISCH!

Echt een hele dag voor mezelf. Om aandacht aan mezelf te geven, mijn lichaam, mijn gevoel en mijn emoties.

Echt een dag om even te ontspannen aan mijn drukke mama leven en helemaal op te laden.

Na de retreat ben ik blijven overnachten in een hotel in de buurt. Een aanrader hoor om er meteen een heel weekendje van te maken, haha.

Ik zou het echt iedere moeder aanraden. Het doet zo goed, en erna kun je er weer met frisse moed en energie tegenaan.

Helaas kan ik er de volgende keer niet bij zijn, en daar baal ik heel erg van!

Maar bij de 3de editie ben ik erbij!!!! Bedankt Diane voor deze heerlijke dag. Je hebt het fantastisch gedaan.’

 

Claire Hilkens
Mama van een meisje

En wie ben ik?

 

Ik ben Diane. Moeder van Pepijn (6) en Quinn (2) & het liefje van Sven. De absolute manager van ons gezin. Wereldreiziger, hoewel ik de laatste tijd niet heel veel verder dan Zuid-Frankrijk kom. Lang geleden verliefd geworden op de wereld van de yoga en meditatie. Mensenliefhebber in hart en nieren en geboren met een megagroot empathisch vermogen en de gave om de kern van ieder mens te zien en naar voren te kunnen halen.

Vanuit hier coach en begeleid ik moeders die het gevoel hebben vast te lopen in hun moederleven. Die teveel stress en te weinig rust ervaren.

Die weten welke moeder ze willen zijn, maar bij wie dat niet altijd lukt. Moeders die verlangen naar meer tijd voor zichzelf, zonder hun kinderen ruimte en liefde te ontnemen. Moeders zoals jij. En ik.

In de afgelopen jaren heb ik zoveel vrouwen mogen laten ervaren waar echte rust zit. Mocht ik ze laten voelen waar rust vandaan komt en wat rust brengt als je er voor kiest. Heb ik voor mijn ogen keer op keer de transformatie gezien van rennende-vliegende-uitgeputte-moeder naar ontspannen moeder met tijd voor zichzelf en ruimte voor haar kinderen.

Rust brengt liefde. Voor jezelf, voor je kinderen, voor het leven. Vanuit rust kun je voelen wat echt belangrijk voor je is. Rust haalt je uit die automatische piloot die jou maar door laat jakkeren en geeft je de ruimte om eens echt naar jezelf te luisteren. Zodat je weer voelt wat je echt wilt. Voor jezelf. Voor je kinderen. Voor je relatie. Je werk.

Rust brengt je terug naar jezelf.

En that’s where the magic happens.

Als jij durft te kiezen voor ontspanning en innerlijke rust, dan verandert er meer dan je nu voor mogelijk houdt. Dan zit jij weer aan het stuur. Bepaal jij weer waar jij je tijd (en dus je leven!) aan besteedt. En kun jij dus het voorbeeld zijn dat je voor je kinderen wílt zijn.

Vanuit rust en ontspanning ontstaat diepe verbinding met jezelf. En precies dat is wat je zoekt. Daar zit dat heerlijke gevoel van in control zijn. Van flow. Van weten wat je echt wilt.

Kortom, rust en ontspanning zijn key. Voor iedereen en voor moeders in het kwadraat.

Tijd voor rust dus, deze zomer.

Tijd voor Mama’s Summer Break.

Het lijkt me heel fijn maar doordeweeks kan ik niet. Is er ook een Summer Break in het weekend?

Dit jaar doen we de Summer Break juist doordeweeks. Het weekend is al om uit te rusten, dan gaat het in het gezin vaak al langzamer. Laten we die tijd lekker behouden en juist doordeweeks tijd maken voor onszelf. Neem vrij van je werk of vrij van je gezin en kom juist doordeweeks naar Mama’s Summer Break. Zo maak je echt een statement, naar je omgeving maar vooral naar jezelf. Een statement dat zegt: ik ben belangrijk. Mijn volle batterij is belangrijk.

Ik twijfel of het iets voor me is, maar ik weet niet zo goed waar ik nou aan twijfel.

Dat kan. En het is zelfs heel logisch. Kan het zijn dat je het heel spannend vind? Dat je voelt dat je dit nodig hebt maar het stiekem ook wel eng vind om zo in het diepe te springen en mee te gaan doen aan iets dat je nooit eerder hebt gedaan? Voel maar even bij jezelf. Is het die spanning die je tegenhoudt? Zo ja, dan zeg ik: spring in het diepe. Ik sta klaar om je op te vangen en ik beloof je na afloop blij bent dat je de sprong hebt gewaagd.

Wat gaan we precies doen?

Dat verklap ik niet, want dan is de magie er een beetje af. Maar verwacht FIJN! Het programma is zo opgebouwd dat je helemaal tot rust gaat komen en je batterij een flinke boost geeft. Daarnaast werken we aan je mind en mindset. Zodat je die rust ook in gaat bouwen in je dagelijks leven. Zonder dat je dat als teveel of moeilijk ervaart. Zodat je de hele zomer en nog lang daarna profijt hebt van jouw Summer Break.

Kan ik de locatie met het OV bereiken?

Dat kan, maar met de auto is wel een stuk makkelijker. Dus als je die tot je beschikking hebt, zou ik met de auto komen. Kom je toch met het OV dan is het best een stuk lopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. Mocht dat een probleem voor je zijn, stuur me dan na aanmelding even een mailtje. Dan regelen we dat je wordt opgehaald.

Is er lunch?

Yes, er is lunch. Superlekkere lunch zelfs, vers van de boerderij. De lunch is niet bij de prijs inbegrepen, maar kun je na afloop zelf bestellen. Zelf blijf ik ook zeker eten, dus gezellig als je ook blijft. 

Is het zweverig wat we gaan doen

Absoluut niet. Wel holistisch, omdat ik 100% zeker weet dat we als mens uit meer bestaan dan alleen ons hoofd / ons verstand. Net als bij een goede yogales, brengen we alles in jou tot rust. Dus je hoofd, je emoties, je lichaam. Pas dan gaat die batterij echt opladen. Maar geen gezweef, don’t worry. Wordt gewoon leuk en fijn, beloofd!

Wil je iets vragen of even sparren? Neem dan contact met me op!

Diane Bos - Mamacoach Mamaya

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!