Dankjewel voor je aanmelding!

Wat superfijn dat je deze zomer naar Mama’s Summer Break komt.

Ik kijk er onwijs naar uit om je deze zomer te mogen ontvangen!
Je ontvangt binnenkort alle informatie die je nodig hebt in je inbox.
Ik mail je vanuit diane@mamaya.nl. Als je mijn mailadres vast toevoegt aan je adresboek, beland ik niet in je spam.

Wil je tips voor de tussentijd?

Lees dan hier mijn laatste blogberichten.

En dan word ik boos.

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn...

Wil je tips voor de tussentijd?

Lees dan hier mijn laatste blogberichten.

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Wat maakt jouw mamaleven moeilijker dan je zou willen?  Is het de verantwoordelijkheid? Is het de zooi in huis en de altijd volle wasmand? Is het de eenzaamheid, omdat je je beste vriendinnen niet meer zo vaak ziet als...

In het moederschap is er geen one size, fits all.

In het moederschap is er geen one size, fits all.

'Ik wil het zo graag goed doen’, zei ze. En in alles wat iemand tegen me zegt over hoe ik moeder ben, hoor ik ‘Je doet het niet goed’.  Als ik zeg dat ik 32 uur per week werk, Is er altijd wel iemand die zegt dat dat veel te veel is voor een moeder. Dat het slecht is...

En dan word ik boos.

En dan word ik boos.

Zaterdagmiddag. We hebben een superleuk uitje bedacht. Vooral leuk voor die jongens, want die kunnen er helemaal los.  Als we vertellen wat mijn lief met de kinders gaat doen, klinkt er gejuich. Ze hebben er zin in. Gaan in de meewerkstand want ze willen zo snel...

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Luisteren naar je intuïtie is je sterkste troef als moeder.

Daar ligt hij, mijn lieve baby van 13 dagen oud. Volgeplakt met stickers en snoertjes. Gekoppeld aan de monitor. “Als er iets gebeurt, dan zien we dat meteen, mevrouw. Dus ga maar rustig slapen. Je hebt je rust hard nodig.” Maar hoe ga je slapen als je ienieminie...

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Hoe kom jij aan je rust deze zomer?

Een slordige 12 jaar geleden belandde ik in een burn-out. Als donderslag bij heldere hemel. Voor mij dan. Mijn beste vrienden hadden het van mijlenver aan zien komen. Hadden me zelfs gewaarschuwd. Vaak gevraagd of het wel goed ging. Of ik niet eens moest ontspannen....

Trap jij vaak genoeg op de rem?

Trap jij vaak genoeg op de rem?

Wat gebeurt er als je bij een auto alleen maar op het gaspedaal drukt? Niet eventjes, maar gedurende de hele rit. Gas, gas, gas. Niet remmen in een bocht. Niet remmen voor een stoplicht. Zelfs niet remmen als het motorlampje aanspringt.  Geen goed plan, toch?  Maar...

Mijn kind eet niet

Mijn kind eet niet

Mijn jongste zoon eet niet. Of nou ja, nauwelijks. Hij lust het niet, zegt hij. Maiswafels gaan er wel in, en crackers. Heel soms een boterham. Misschien een hapje appel of het puntje van een wortel. Een hapje paprika. Dat is het wel zo’n beetje. Hoe hij de dag...

Ik ben gesloopt, ik kan niet meer.

Ik ben gesloopt, ik kan niet meer.

Van de week was het weer eens zover. Ik liep de trap af nadat ik de jongens naar bed had gebracht. Het was al bijna half tien (de peuter vond het niet zo nodig om vroeg naar bed te gaan) en ik dacht: “Man, ik ben gesloopt. Ik kan niet meer!” Ik liep de woonkamer in en...

Zie het moederschap voor wat het echt is.

Zie het moederschap voor wat het echt is.

Ik wil je vandaag iets belangrijks zeggen. Iets kleins, maar ZO belangrijks. Je bent oke. Jij bent HELEMAAL oke. Jij, met al je plussen en al je minnen. Je mooie en onhandige kanten. Je gaves en je gekkigheden. Jij, die het meestal heel goed weet, en soms helemaal...

Blijf jij dichtbij jezelf als moeder?

Blijf jij dichtbij jezelf als moeder?

Gisteren schoot ik het de wereld in. Mijn nieuwste programma MAMA RESET. Het online programma dat ik maakte voor al die mama’s die nog veel te vaak worstelen met het moederschap.  Niet omdat ze niet weten hoe ze hun kinderen willen grootbrengen, want dat weten ze...

Werd het vakantie of quarantaine? Heel even wisten we het niet.

Werd het vakantie of quarantaine? Heel even wisten we het niet.

"Nog één nachtje slapen, mam!”, zei mijn oudste zoon zodra hij ’s ochtends wakker werd. Yes, dacht ik. Nog één nachtje slapen en dan gaan we op vakantie. Een hele week alleen maar buiten spelen met de jongens. Een hele week samen zijn. Een hele week nergens anders aan...

Wist je dat je altijd een keuze hebt?

Wist je dat je altijd een keuze hebt?

Daar kwam hij hoor. Met een twinkeling in zijn ogen, net iets te snel de speeltuin in lopen. Regelrecht op onze jongste zoon af. Die hem in zijn armen vloog. “Papa! Kijk mama, daar is papa!” Vier dagen was hij weg, mijn lief. We misten hem, vooral de jongste vond het...

Welke lockdown-mama ben jij?

Welke lockdown-mama ben jij?

Afgelopen maandagmiddag op het schoolplein, hoorde ik een groepje moeders praten. “Waaaah!”, zei er één. “Ik raakte echt even in paniek toen ik las dat de scholen weer dicht zouden gaan. Ik heb van schrik een hele reep Tony’s opgegeten.” Waarop de andere drie moeders...

Je zoekt geen Vrije Tijd, mama. Wat je zoekt is Innerlijke Rust.

Je zoekt geen Vrije Tijd, mama. Wat je zoekt is Innerlijke Rust.

  Ik wil gewoon rust.Gewoon eindelijk eens een keer echt rust. Zoveel moeders die bij mij aankloppen zeggen bovenstaande woorden. In allerlei varianten, maar de essentie is dit: ik zoek rust. En ik snap ze zo goed. Het moederschap is echt een pittige, ingewikkelde...

Het zijn niet je kinderen die voor onrust zorgen

Het zijn niet je kinderen die voor onrust zorgen

  Vertel eens lieve mama, waar doe je het allemaal voor?  Voor wie of wat ren je zo hard door je leven heen?Voor wie of wat ben je altijd maar bezig met het volgende op je to-do-lijstje? Voor wie of wat zit je dag zo volgepropt met van alles dat je moet en wil?Voor...

Moederschap maakt alles beter. En moederschap maakt alles erger.

Moederschap maakt alles beter. En moederschap maakt alles erger.

Moederschap maakt alles mooier. En alles erger. Weet je waarom? Omdat moederschap een vergrootglas legt over alles dat je al was. Over je mooie en je minder mooie kanten. Over je goede en je slechte eigenschappen. Eigenlijk vergroot het moederschap al die dingen uit....

Het is tijd om weer te gaan genieten van je leven als moeder!

Het is tijd om weer te gaan genieten van je leven als moeder!

Een paar weken geleden realiseerde ik me ineens iets dat insloeg als een bom. Ik leef het leven waar ik een paar jaar geleden alleen maar van kon dromen. Ik ben samen met de leukste man die ik me kan voorstellen. We hebben samen 2 prachtige kinderen die ons elke dag...

Tips vanuit de toekomst

Tips vanuit de toekomst

Wat zou je tegen jezelf zeggen, als je over 20 jaar kon terug kijken op vandaag? Huh wat? Zeg dat nog eens. Okee. Wat zou je tegen jezelf zeggen, als je over 20 jaar kon terug kijken op vandaag? Ik geloof dat ik je toch niet helemaal volg, Diane. Snap ik. Dus laat het...

Je bent niet de enige die worstelt met het moederschap!

Je bent niet de enige die worstelt met het moederschap!

“Het lijkt wel alsof iedereen om mij heen de perfecte ouder is.”, zei ze met wanhoop in haar stem. “Dan zie ik al die perfecte bakfietsmoeders door de stad fietsen met hun nagels strak in de lak en hun kinderen tot in de puntjes verzorgd in de bak van de fiets zitten....

Ben je er voor jezelf, als het moederschap even lastig is?

Ben je er voor jezelf, als het moederschap even lastig is?

Lieve mama, ik wil je vandaag iets vragen. Iets persoonlijks. Iets dat misschien nog nooit iemand aan jou gevraagd heeft.  Kun jij er voor jezelf zijn? Ik bedoel, op de momenten dat je het zwaar hebt, ben je er dan voor jezelf? Als de spagaat tussen werk en gezin net...

Download mijn gratis e-book

Breng vandaag al meer rust en ontspanning in je leven! Meld je aan voor mijn e-maillijst en ontvang het gratis e-book 'Supermama is nu wel heel erg moe!'

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je het e-book inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar het e-book en kun je meteen starten!

Download mijn gratis audioserie

Wanneer je de audioserie download ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en ontvang je met regelmaat gratis tips en inspiratie in je inbox.

Wat fijn dat je aan de slag wilt om de ontspannen mama te worden die je wilt zijn en de rust in je leven terug te brengen! Ik heb je een mail gestuurd waarin ik je vraag of je wilt bevestigen dat je de audioserie inderdaad hebt aangevraagd. Om ongewenste spam te voorkomen. Wil je daar even op klikken? Dan ontvang je direct de link naar de audioserie en kun je meteen starten!

Mamaya Cheatsheet | Stop die sneltrein | Tips voor ontspanning

Download mijn gratis cheatsheet

Download mijn cheatsheet en ontvang regelmatig extra tips en inspiratie in je inbox voor meer rust, ontspanning en inspiratie in jouw moederleven.

Gelukt!